• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pritvor za četvoricu uhapšenih u akciji "Barut"

Okružni sud u Banjaluci odredio je pritvor od mjesec dana za četvoricu lica uhapšenih u okviru akcije "Barut" zbog sumnje na organizovan kriminal

 Pritvor za četvoricu uhapšenih u akciji "Barut"  Izvor: MONDO

Slučaj je u vezi sa nedozvoljenom proizvodnjom oružja i eksplozivnih materija.

Pritvor je određen Radomiru Lakiću i Zdravku Trifunoviću iz Ugljevika, te Seadu Tahrimanu i Mirzi Mešaliću iz Tuzle.

Za Jasenka Begića pritvor nije određen, jer za to ne postoje zakonski uslovi.

Ovih pet lica uhapšeno je juče zajedničkoj akciji MUP-a RS i MUP-a Tuzlanskog kantona na širem području RS i FBiH, a po nalogu Specijalnog tužilaštva RS.

Određivanje pritvora predložilo je Specijalno tužilaštvo RS.

Šef Odjeljenja za istrage i bezbjednost Specijalnog tužilaštva RS Darko Ilić izjavio je juče da je istragom utvrđeno da na području RS postoji ilegalna radionica za proizvodnju vatrenog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, i da je to oružje prodavano na području cijele BiH, možda čak i izvan granica BiH, organizovanim kriminalnim grupama i pojedincima.

Govoreći o akciji "Barut" u kojoj je zaplijenjena veća količina ilegalno proizvedenog oružja i uhapšeno pet lica - dva iz Ugljevika i tri iz Tuzle, Ilić je rekao da su preduzete posebne istražne radnje kako bi se otkrilo gdje je i kako proizvedeno oružje distribuisano, krijumčareno i prodavano organizovanim kriminalnim grupama i pojedincima koji su ga koristili za određene aktivnosti i razračunavanja.

On radi dalje istrage nije želio da kaže gdje se nalazi radionica za proizvodnju oružja, navodeći da je "nesporno postojanje te radionice".

Glavni specijalni tužilac RS Miodrag Bajić naglasio je da se istraga nastavlja, jer nije samo ovih pet lica umiješano u proizvodnju oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Bajić je rekao da su pripadnici zločinačkog udruženja funkcionisali na teritoriji RS, za šta tužilaštvo ima čvrste dokaze, kao i za to gdje je oružje prodavano, dok je sve ostalo u fazi informacija i operativnih provjera, na kojima tek treba raditi. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE