• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor Fonda PIO: Zbogom PDP-u!

Direktor Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja RS Zoran Mastilo podnio je neopozivu ostavku na funkcije u organima i članstvo u PDP-u.

 Direktor Fonda PIO: Zbogom PDP-u! Izvor: MONDO

"Kao direktor Fonda podnosim ostavku na sve funkcije u organima PDP - Izvršnom odboru i Predsjedništvu, kao i u članstvo ove stranke zbog neslaganja sa odlukom Izvršnog odbora o raskidanju koalicije sa SNSD", naglasio je Mastilo.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Bijeljini on je  rekao da njegova odluka prije svega profesionalni potez, stvar struke i nauke, a manje politička stvar.

"Želim da se u punom smislu i kapacitetu posvetim Fondu PIO, njegovom radu, razvoju i reformi, posebno što su moji naučni radovi - magistarski i doktorska teza, kao i profesorski angažman na fakultetu bili posvećeni upravo oblasti PIO", objasnio je Mastilo.

Govoreći o krizi unutar koalicije SNSD-a i PDP-a i njenom razrješenju, Mastilo je rekao da ga je na mjesto direktora Fonda prije dvije godine u redovnoj konkursnoj proceduri imenovala Vlada RS uz podršku PDP-a.

On je podsjetio da ga ja Vlada RS 1. februara 2007. imenovala za v.d. direktora Fonda PIO, a 10. maja iste godine za direktora u mandatu od četiri godine.

Mastilo je naglasio da je Fond u protekle dvije godine zabilježio jako dobre poslovne rezultate, uspostavio potpunu redovnost isplate penzija, poboljšao njihov rast za 50 odsto, pomogao znatno boljoj naplativosti doprinosa, kao i rasta drugih prihoda fonda.

"Naše godišnje planove i programe rada resorno ministarstvo i Vlada RS prihvatali su i usvajali, kao i godišnje finansijske planove i izvještaje pri čemu treba naglasiti da se radi o ogromnim sredstavima", istakao je Mastilo.

On je izrazio očekivanje da će Fondu i njemu lično kao direktoru biti omogućeno da budu posvećeni toj misiji te da nakon ovog poteza neće biti ometanja u obavljanju posla.

"Vjerujem da će ostavka biti shavaćena i prihvaćena kao ispravan, racionalan i iskren potez", naglasio je Mastilo.

Na pitanje novinara da li će preći u neku drugu stranku, Mastilo je rekao da u Fondu ostaje iz čisto profesionalnih razloga.

PDP pozdravlja odluku Mastila

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa Slobodan Nagradić pozdravio je izlazak Zorana Mastila, direktora Fonda Penzijsko-invalidskog osiguranja  Republike Srpske, iz organa i članstva ove partije, što, kako je rekao, PDP više cijeni nego da je ostao u partiji i ne provodi zaključke njenih organa.

"Zahvaljujemo dosadašnjem saoborcu i drugu što je korektno iznio svoj stav i kao partija nemamo šta drugo nego da pozdravimo njegov izlazak iz organa i članstva, što cijenimo više nego da je ostao u partiji i ne provodi zaključke njenih organa", rekao je Nagradić Srni.

On je ocijenio da je bolje što je Mastilo sam napustio PDP, nego da se partija kasnije bavi njime i da ga isključuje iz svojih redova

"U tom smislu on je olakšao situaciju u partiji", rekao je Nagradić.

Naglasivši da je Mastilo postavljen voljom Vlade RS na funkciju direktora Fonda, Nagradić je dodao da PDP nema zamjerku na njegov rad kao njihovog kadra na mjestu direktora.

"A da li će on i dalje ostati ili ne na toj funkciji, to zavisi od Vlade RS koja ga je imenovala na to mjesto. Ako on ostane na toj funkciji mi kao partija i da hoćemo ne možemo više na to uticati", rekao je Nagradić.

On je dodao da Mastilo na današoj konferenciji za novinare nije tačno definisao uzroke razlaza koalicije PDP i SNSD.

"PDP nije izašao iz koalicije, nego je istjeran voljom SNSD. Naša partija je ponudila čak osam zaključaka, osam tema na osnovu kojih bi trebalo da se redifinišu koalicioni odnosi između PDP i Saveza nezavisnih socijaldemokrata uspostavljenih u novembru 2006. godine", naglasio je Nagradić.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE