• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osude napada na novinare "60 minuta"

Helsinški komitet za ljudska prava u BiH osudio je sve učestalije napade na urednika, novinare i snimatelje emisije FTV "60 minuta".

 Osude napada na novinare "60 minuta" Izvor: MONDO

"Prijetnje smrću, fizički napadi, pokušaji ometanja u obavljanju novinarskog posla predstavljaju orkestrirana nastojanja da se sredstva informiranja stave pod kontrolu i da se ućutkaju kritički glasovi", ističe se u saopštenju Helsinškog komiteta.

U saopštenju se takođe napominje da opasni i česti napadi na medijske radnike prijete uspostavom jednoumlja i ugrožavaju temeljene ljudske slobode.

"Očekujemo da demokratska javnost stane u zaštitu novinara i medija koji su na udaru nosilaca autoritarnih i totalitarnih tendencija. Ujedno, očekujemo da policija i pravosuđe dosljedno obave svoj dio posla, u skladu sa zakonima ove zemlje i da nosioce ataka na život i fizički integritet novinara i njihovih saradnika sankcionišu", kaže se u saopštenju Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH

I Udruženje PROMO najoštrije osuđuje posljednje u nizu brutalnih napada na novinare Političkog magazina ''60 minuta'' Federalne televizije, stoji u saopštenju za javnost ovog udruženja.

"Pozivamo građane da se zapitaju u kakvoj zemlji žive i ko su im susjedi. Trebaju se zapitati za koga su glasali ako jedan državni zastupnik demonstrira silu nad novinarima i ponosi se svojm bahatošću, drugi prijeti, vrijeđa i uništava opremu za snimanje, a treći na novinarsko pitanje odgovara psovkom", navodi se i od svih nadležnih institucija u BIH traži da se najoštrije kazne napadači i da se ulože dodatni napori da se pronađe i kazni odgovorna osoba koja stoji iza prijetnji smrću Bakiru Hadžiomeroviću".

Ekipa političkog magazina "60 minuta" koji se emituje na Federalnoj televiziji napadnuta je u petak uveče u selu Gluha Bukovica kod Travnika.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE