• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Škrbić: Kaznićemo direktore rasipnike!

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS najavio je kazne za direktore ustanova koji su isplaćivali prevelike plate, ali i novi kolektivni ugovor.

 Škrbić: Kaznićemo direktore rasipnike! Izvor: MONDO

Menadžeri zdravstvenih ustanova koji su kršili kolektivni ugovor snose za to odgovornost, zbog čega će, kako je najavio ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Ranko Škrbić, biti kažnjeni u skladu sa zakonom.

"Kao ministar tražiću odgovornost pojedinih lokalnih zajednica i da takvi direktori bolnica i domova zdravlja, koji su doveli do ovakve situacije nerealnim trošenjem novca za plate, budu razriješeni dužnosti", istakao je Škrbić za "Glas Srpske".

On je konstatovao da nije prirodno da direktori zdravstvenih ustanova u lokalnim zajednicama koje nisu razvijene imaju platu od 7.000 KM i više.

Govoreći o Zakonu o platama zaposlenih u zdravstvu , koji je nedavno usvojen u Narodnoj skupštini RS i kao takav naišao na oštro reagovanje sindikata, Škrbić je rekao da taj zakon ide u redovnu proceduru i primjenjivaće se u narednih 60 dana, tako da će plate za februar i mart biti isplaćene prema zakonu.

"U međuvremenu će Komisija, sastavljena od predstavnika sva tri sindikata zdravstva, Ministarstva, Fonda zdravstvenog osiguranja i Vlade RS pratiti i analizirati efekte zakona na plate. U tom periodu predložićemo najbolja rješenja i zajedno sa sindikatima jasno definisati odnose u isplatama da bi smo imali bolji i pravedniji sistem raspodjele i na adekvatan način nagradili radnike svih struka u zdravstvu", naglasio je Škrbić.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS rekao je da rješenje uključuje i novi kolektivni ugovor, koji će biti prihvatljiv za sve strane.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE