• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić nudi ostavku

Mladen Ivanić ponudio je ostavku Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH nakon što je PDP odlučila da ide u opoziciju na nivou RS i BiH

 Ivanić nudi ostavku Izvor: MONDO

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić potvrdio je danas Srni da je Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH uputio pismo ostavke na mjesto predsjedavajućeg ovog doma.

"Pismo sam poslao juče Kolegijumu i Domu. Sada se čeka redovna sjednica Doma naroda koja će vjerovatno biti održana do kraja mjeseca i onda će biti biran novi predsjedavajući", rekao je Ivanić.

Podpredsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je Srni da je ta stranka uputila zvaničan zahtjev predsjedniku Vlade RS Miloradu Dodiku i predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Nikoli Špiriću da razriješe dužnosti funkcionere ove partije.

"Poslali smo zvaničan zahtjev premijeru Dodiku za razrješenje ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS Boška Tomića, kao i predsjedavajućem Špiriću da razriješi zamjenika ministara /odbrane BiH/ Igora Crnadka i zamjenika ministra /saobraćaja i komunikacija BiH/ Veselina Poljaševića", rekao je Borenović.

Predsjedništvo i Izvršni odbor PDP-a odlučili su na sjednici u četvrtak, 5. februara da više nema koalicije između PDP-a i SNSD-a i da ova partija ide u opoziciju na nivou Republike Srpske (RS) i BiH.

Potpredsjednik PDP-a Slobodan Nagradić rekao je tada da PDP očekuje od predsjednika Vlade RS Milorada Dodika i predsjednika Savjeta ministara BiH Nikole Špirića da razriješe funkcionere PDP-a koji su birani na osnovu političkih prijedloga stranke.

Izvršni odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) odbio je 31. januara zahtjeve PDP-a, kojima je ova stranka uslovila dalji razvoj koalicionih odnosa sa SNSD-om, ocjenjujući da su uslovi PDP-a neprincipijelni i negativni i da imaju za cilj destabilizaciju političkog života i političke situacije u RS.

Izvršni odbor je zaključio da je SNSD spreman da bez PDP-a i njegovih kadrova nastavi da vrši vlast na svim nivoima.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE