• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nove prijetnje zbog priče o imamu

"Priča o 'imamu pedofilu' uzrokovala nove nevolje. Prijetnje sada upućene novim svjedocima "bludnih radnji u islamskoj zajednici".

 Nove prijetnje zbog priče o imamu Izvor: MONDO

Nedugo nakon  napada na ekipu političkog magazina FTV -  "60 minuta" u selu Gluha Bukovica u opštini Travnik, u nedjelju ujutro upućene su  prijetnje Salihu Hadžiću, čovjeku koji je, kako prenose sarajevski mediji,  pokušao  da zaštiti ekipu FTV-a.

Kako javlja FTV, kćerka Saliha Hadžića inače je žrtva i svjedok u sudskom procesu protiv tamošnjeg imama optuženog za bludne radnje nad djevojčicama.

U selu Gluha Bukovica u petak je napadnuta ekipa političkog magazina "60 minuta", novinar Avdo Avdić, snimatelj Refik Vejsilagić i vozač Šaćir Vladavić. Ekipa je snimala priču o seksualnom zlostavljanju djece od strane lokalnog vjerskog službenika. Nakon napada u krugu džamije, ekipi je onemogućen izlaz iz sela.

Hadžiomerović: Nastavljamo još "žešće"

Urednik političkog magazina "60 minuta" u BiH Bakir Hadžiomerović, kaže da njegove kolege i on lično neće pristati na bilo kakave pritiske, te da će nastaviti da obavljaju svoj posao još "žešćim tempom".

"Ukoliko postoji opšti konsenzus da '60 minuta' treba ugasiti, a kriminal i pedofilija im nisu problem, onda se bojim se nema nikakve nade za ovu zemlju", rekao je Hadžiomerović za portal sarajevo_x.com.

Opak, kaže, brine za bezbjednost kolega koji rade na terenu.
" Nije jednostavno mjesecima živjeti i raditi pod policijskom pratnjom. Iako već unaprijed znam da će moje kolege odgovoriti da nastavljamo raditi još boljim i još žešćim tempom, plašim se da preuzmem odgovornost za njihovu bezbjednost, koju im ni institucije sistema ne mogu garantovati", kazao je .

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE