• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Špirić: Mesić bi rasturio i BiH

"Svi potezi hrvatskog predsjednika ukazuju na to da bi, ukoliko mu se pruži prilika, rasturio Bosnu i Hercegovinu", kaže Špirić.

 Špirić: Mesić bi rasturio i BiH Izvor: MONDO

To bi svakako bilo na  na štetu srpskog naroda, dodao je predsjedavajući Savjeta ministara i naglasio da
Mesićeva teza kako  "RS u ustavnim promjenama ne može ostati nedodirljiva", pokazuje da hrvatski predsjednik i većina bošnjačkih političkih prvaka shvataju Vašingtonski sporazum, kojim je stvorena Federacija BiH, samo "kao pauzu u pohodu na Srbe".

"Odavno upozoravam da nije dobro da se Mesić sastaje sa dvojicom članova Predsjedništva BiH - Harisom Silajdžićem i Željkom Komšićem. Da su njihove namjere časne, onda bi na te sastanke bio pozvan i član Predsjedništva iz RS Nebojša Radmanović", rekao je Špirić.

On je izjavio za "Politiku" da ovakve i slične izjave trebalo da sve opomenu da rješenje za BiH treba tražiti u njoj, a ne u inostranstvu.

Predsjednik Socijalističke partije RS Petar Đokić rekao je da nije prvi put da su Mesićeve i Silajdžićeve izjave o ključnim pitanjima za BiH gotovo identične i dodaje da bi bilo zanimljivo da Mesić svoje viđenje unutrašnjeg uređenja BiH kaže u hrvatskom dijelu Mostara.

Lider Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić rekao je da ga Mesićeve izjave uopšte ne iznenađuju i da je sve ono što govori o BiH, a pogotovo o RS, "krajnje licemjerno".

Ivanić je naveo da Mesić priča samo o povratku Bošnjaka i Hrvata u RS, a nijednom riječju ne pominje da bi bilo dobro da se više od 400 000 protjeranih Srba vrati svojim kućama u FBiH.

"Predsjednik Hrvatske ne zna ili neće da zna da u RS danas živi više Hrvata i Bošnjaka, nego Srba u FBiH. Moj utisak je da on pričom o nevraćanju Bošnjaka i Hrvata u RS pokušava da odvrati pažnju javnosti i međunarodnih organizacija od činjenice da je procenat Srba povratnika u Hrvatsku katastrofalan", dodao je Ivanić.

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je da se "ne može otvarati pitanje teritorijalnog uređenja BiH, a da RS i njena teritorija ostanu neupitni''.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE