• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasić: Bajić prijeti Srbima u BiH

SNSD oštro osudio "napad" na lidera Milorada Dodika, kojeg je predsjednik Naše stranke nazvao novim Milanom Martićem!

 Vasić: Bajić prijeti Srbima u BiH Izvor: MONDO

Savez nezavisnih socijaldemokrata smatra da je izjava predsjednika Naše stranke Bojana Bajića da bi Milorad Dodik mogao biti novi Milan Martić direktna prijetnja Srbima u BiH.

"Bajić, predsjednik multietničke stranke, čime se hvali, nije pozvan da govori i zastupa vrhovni srpski nacionalni interes i da ga usmjerava u jačanje BiH kao sopstvene države, što zastupa u svojoj izjavi", naveo je izvršni sekretar Saveza nezavisnih socijalemokrata (SNSD) Rajko Vasić.

On je u pisanoj izjavi istakao da je srpski nacionalni interes sprečavanje da Srbi budu svedeni na manjinu u BiH i izbacivanje iz ustava svođenjem na sintagmu "bosanski Srbin", te napomenuo da vrhovni nacionalni interes određuju institucije i organi Republike Srpske, a ne "multiuetnički splavari sa Drine".

Vasić rekao je da je Bajić "poštonoša kome su inostrani tehnolozi, kao bosanskom Srbinu, kako sebe naziva, osnovali i organizovali stranku".

"Kao bosanski Srbin, koji je predsjednik multietničke stranke, poručujem Dodiku da je vrhovni srpski nacionalni interes da prihvati i jača BiH kao sopstvenu državu i da gradi mir i prosperitet s druga dva ravnopravna naroda i svim građanima BiH", naveo je, između ostalog, predsjednik Naše stranke Bojan Bajić u tekstu sarajevskom "Oslobođenju".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE