• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelavić "tajno" svjedočio o otmici

Bivši hrvatski član Predsjedništva BiH Ante Jelavić je na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočio u istrazi protiv svojih otmičara.

 Jelavić "tajno" svjedočio o otmici Izvor: MONDO

Ipak, sa obzirom na tajnost istrage detalji njegovog iskaza ostali su nepoznati.

Za Jelavićevu otmicu USKOK tereti petoricu osumnjičenih, koji su ga 8. aprila na parkiralištu u zagrebačkom naselju Utrine ugurali u automobil, odveli u Bosnu i Hercegovinu i tražili milion evra otkupnine.

U USKOK-ovom istražnom zahtjevu, sastavljenom na temelju priče koju je Jelavić ispričao policiji, trojica osumnjičenih prišli su mu s leđa, uhvatili ga ispod ruku i za glavu te ugurali i polegli na zadnje sjedišta automobila.

Zatim su mu preko očiju zalijepili traku, a ruke vezali lisicama. Izvan Zagreba su ga prebacili u automobil te ga u pratnji još dva vozila odvezli prema hrvatsko-bosanskohercegovačkoj granici.

U BiH su mu naredili da nazove suprugu i obavijesti je da je otet i da idućeg dana mora donijeti milion evra, jer će ga u protivnom ubiti.

Otmičari su Jelavića nakon toga odvezli u kuću u okolici Rame iz koje je, prema svjedočenju, pobjegao kada su ga nakratko ostavili samog i pješice došao u Hrvatsku.

Grupa otmičara ubrzo je otkrivena, a Mario Miličević i Vlado Ćurić, koji su se pred sudom branili šutnjom, zadržani su u jednomjesečnom pritvoru.

Dalibor Prgomet, uhapšen je nakon Miličevića i Ćurića u Dubrovniku, priznao je nedjelo pa je pušten da se brani sa slobode.

USKOK osim njih za otmicu tereti i Milićevićeva sina Vlatka (26) te državljana BiH Sašu Savinovića (34), koji je jedini u bjekstvu.

(Fena)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE