• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubica iz BiH uhapšen u Kanadi

Kanadska policija uhapsila je Elvira Pobrića (37) koji je 1992. godine osuđen na 20 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva, prenose "Nezavisne novine"

 Ubica iz BiH uhapšen u Kanadi Izvor: MONDO

Samo tri godine nakon monstruoznih ubistava koja su se dogodila nedaleko od Ključa, Pobrić je pobjegao iz zatvora u Foči.

Prilikom hapšenja u Kanadi otkriveno je da je hladnokrvni ubica iz BiH vodio porodični život, da nije krio svoj identitet, te da je na svoje ime u Kalgariju imao registrovanu fabriku aluminijuma.

Pobrić je u ponedjeljak nakon saslušanja u sudu u Kalgariju predan u nadležnost kanadske Imigracione kancelarije, a u narednih 90 dana biće deportovan u BiH.

Pobrić se, naime, nakon bjekstva iz zatvora u Foči, više od 13 godina uspješno skrivao od presude u kanadskom gradiću Grimzbi kod Kalgarija.

Odbjegli ubica iz BiH vjerovatno nikada ne bi ni bio uhapšen da nije bilo upornosti bliskih rođaka jedne od njegovih žrtava koju je hicem u glavu ubio 1992. godine u selu nedaleko od Ključa.

Pobrić je, 4. aprila 1992. godine, namamio svoje dotadašnje poznanike Svetu Bjelana i Vitomira Oreškovića u kuću svoje majke u selu Velagići kod Ključa.

Ubica je svoje žrtve navodno poznavao jer su se zajedno bavili preprodajom deviza.

Bjelan i Orešković su nosili velike svote novca namijenjene kupovanju stranih valuta, ali ih nikad nisu kupili, jer ih je Pobrić ubio ispalivši obojici po hitac u potiljak.

Ubica je Oreškovićevo tijelo odnio do obližnjeg smetljišta, zapalio ga i prešao preko hrpe smeća traktorom. Nakon toga je uzeo Bjelanov auto, stavio tijelo iza, odvezao se do šume i zapalio auto s tijelom unutra.

Pobrić je uhapšen dva dana nakon monstruoznog zločina i 1993. godine osuđen na 20 godina robije.

Samo tri godine nakon presude Pobrić je 1996. godine uspio pobjeći iz zatvora u Foči, a 1999. godine pobjegao je u Kanadu kao izbjeglica, ne skrivajući svoje pravo ime.

Više od deset godina porodice ubijenih tragale su za ubicom svojih očeva, a na okončanje potrage uveliko je uticalo pismo koje je načelniku policije u kanadskom gradu Hamiltonu uputio sin ubijenog Svete Bjelana.

Interpol je za Pobrićem izdao potjernicu još prije četiri godine, a policija je mjesecima bez uspjeha tragala za njim.

Konačno, otkrili su da se Pobrić oženio, da ima djecu, te da živi u Grimzbiju, i da u Kalgariju ima fabriku aluminijuma koja je bila registrovana na njegovo ime.

Pobrićeva žena i kanadski rođaci ne mogu vjerovati da je Elvir ubica, budući da im je pokazao dokument koji ga u razdoblju između 1992. i 1996. stavlja navodno "u srpski koncentracioni logor Tunjice".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE