• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čiko ratovao i u BiH

Eduardo Rosa Flores - Čiko, nije samo veteran rata u Hrvatskoj nego je bio islamski ratnik i u BiH, na Kosovu, u Avganistanu, Čečeniji i Iraku.

 Čiko ratovao i u BiH Izvor: MONDO

Član Ekspertskog tima za borbu protiv i organizovanog kriminala Dževad Galijašević je napomenuo da je Flores, koga je krajem osamdesetih godina vrbovao Sudanac El Fatih al Hasanein, jedan od glavnih sponzora međunarodnog terorizma i bliski prijatelj bošnjačkog političkog vrha, čovjek koji je prihvatio islam i da je tu odanost dokazao "junaštvima" u BiH i Avganistanu.

O tome koliki je ugled uživao u krugovima bliskim međunarodnim terorističkim organizacijama, Galijašević navodi da dovoljno govori podatak da je Flores gotovo preko noći "unaprijeđen" u zamjenika predsjednika Islamske zajednice u Mađarskoj.

On tvrdi da je, ako se to zna, izvještaj Stejt departmenta o borbi protiv terorizma, u kojem je kritikovana i Republika Srpska, ništa drugo do čista besmislica i pokušaj skretanja pažnje sa daleko gorih stvari.

Galijašević kaže da Stejt department, navodeći da RS opstruiše integrisanje bezbjednosnih agencija u BiH koje bi, navodno, vodile borbu protiv terorizma, optužuje MUP RS, jedinu agenciju koja može da im bude partner u borbi protiv radikalnog islamizma, za nesaradnju.

"Postoje pouzdani podaci da je Floresa vrbovala i američka tajna služba, tako da je sva ratišta prošao kao američki špijun", pojasnio je Galijašević.

Flores je, tvrdi Galijašević, preko saradnika u BiH, prvenstveno Alije i Bakira Izetbegovića, Harisa Silajdžića, Hasana Čengića i drugih uspostavio terorističku infrastrukturu u BiH, koja i danas djeluje.

"Međutim, to ne bi mogli da urade, bez podrške i znanja SAD, čije vlasti i danas, kao zmija noge, kriju svoju ulogu u dovođenju mudžahedina i njihovom daljem ostanku u BiH", navodi Galijašević.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE