• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbjeglica najavio štrajk glađu do smrti?

Izbjeglica iz Hrvatske koji već drugu sedmicu mirno protestuje pred zgradom Osnovnog suda u Banjaluci najavio je štrajk glađu do smrti.

 Izbjeglica najavio štrajk glađu do smrti? Izvor: MONDO

Radomir Kuzmić, izbjeglica iz Hrvatske, već drugu sedmicu mirno protestuje pred zgradom Osnovnog suda u Banjaluci, zahtijeva da Okružni sud ne potvrdi presudu Osnovnog suda o poništavanju ugovora o zamjeni nekretnina i najavljuje da će, ako se to dogodi, početi štrajk glađu do smrti.

On je rekao Srni da je na prvostepenu presudu Osnovnog suda u Banjaluci uložio žalbu pred Okružnim sudom, te da mu nije cilj da vrši pritisak na rad Okružnog suda Banjaluka već isključivo da taj sud ne ponovi istu grešku kao Osnovni sud već da sagleda sve relevantne činjenice i donese pravednu odluku i poništi presudu prvostepenog suda.

Kuzmić, koji je borac prve kategorije Vojske Republike Srpske, kaže da će, ako se odluči na štrajk glađu, to učiniti u parku "Mladen Stojanović".

On je ispričao da je 1992. godine mijenjao porodičnu kuću u Hrvatskoj za imovinu Hrvata Dragomira Budiše iz banjalučkog naselja Česma.

Kako navodi, Budiša je sve vrijeme bio u Australiji, pa se pojavio 2003. godine i podnio tužbu pred banjalučkim Osnovnim sudom za raskidanje ugovora o zamjeni nekretnina.

"Mislim da je Budiša napravio veliku obmanu u mom slučaju, jer je namjerno mijenjao kuću u Banjaluci da bi sačuvao svoju imovinu, dok je istovremeno računao da će zbog slabosti zakona u BiH istvoremeno moći da zadrži moju kuću u Hrvatskoj", smatra Kuzmić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE