• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubrzati suđenje Radovanu Karadžiću

Savez logoraša BiH zatražio je od glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca da se ubrza sudski proces koji se vodi protiv Radovana Karadžića.

 Ubrzati suđenje Radovanu Karadžiću Izvor: MONDO

"Mislimo da se u ovom predmetu banalne stvari rješavaju godinu dana, a da se bitne stvari ne rješavaju", rekao je novinarima predsjednik Saveza logoraša BiH Murat Tahirović.

Tahirović je, tokom današnjeg susreta sa Bramercom, tražio konkretan odgovor na pitanje da li Srbija ima pravo da na osnovu Rimskog sporazuma vodi procese protiv državljana BiH u Srbiji.

"Moram priznati da je Bramerc vješto izbjegao odgovor na ovo pitanje. Rekao je da to mora provjeriti, jer nije upućen u detalje u vezi sa Rimskim sporazumom", izjavio je Tahirović.

On je izrazio nadu da će obimna arhivska građa Saveza logoraša BiH, koja se nalazi u Haškom tribunalu, preći u muzejsko vlasništvo BiH.

Prema njegovim riječima, Bramerc je potvrdio da se u Tribunalu, u određenom vremenskom periodu, uništava dio dokumentacije.

"Bramerc je objasnio da se lični dokumenti, koje je nagrizao zub vremena, fotografišu i pohranjuju kao trajna dokumentacija", rekao je Tahirović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE