• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: NATO me pokrao

Radovan Karadžić optužio je pripadnike NATO-a da su iz njegove kuće odnijeli predmete i dokumenate koji bi mogli da koriste njegovoj odbrani.

 Karadžić: NATO me pokrao Izvor: MONDO

"Moja porodica je tokom pretresa 2. decembra svake sobe bila sklanjana u drugu sobu pa su pretresači NATO-a, pozivajući se da djeluju u ime tužilaštva Tribunala, odnijeli nepoznat broj stvari i važnih dokmenata koji mogu da utiču na moju odbranu", kazao je nekadašnji predsjednik Republike Srpske na statusnoj konferenciji u Haškom tribunalu.

On je podsjetio da je tom prlikom njegova supruga saslušavana u vezi sa skrivanjem haškog optuženika Ratka Mladića.

Karadžić je napomenuo da se istim postupcima vrši pritisak na svjedoke i njegove srodnike, što je prema njegovom mišljenju dovoljan razlog za odbacivanje optužnice, kao što bi to bio slučaj u svim drugim državama, jer tužilaštvo očigledno nema dovoljno dokaza protiv njega.

"Portparol NATO-a se prilikom svih pretresa pozivao na ovaj sud, odnosno tužilaštvo, a od kad sam ja ovdje on nema više potrebe za tim", kazao je Karadžić obrazlažući svoj pismeni zahtjev za odbacivanje optužnice, koji je ranije podnio.

Pretpretresni sudija Jan Bonomi obavijestio je Karadžića da Tribunal ne raspolaže dokazima da je tužilaštvo povezano sa tim pretresima i pozvao je Karadžića da pisanim podnescima precizira stvari i dokumente za koje sumnja da su mu zaplijenjeni.

Na početku statusne konferencije Karadžić je čestitao slavu Svetog Đorđa Srbima i Romima, ali i sudiji Bonomiju, po nacionalnosti Škotu.

"Čestitam slavu Srbima i Romima, ali Englezima i Škotima, jer koliko znam Sveti Đorđe je i njihov zaštitnik", kazao je Karadžić, izazivši nadu da svetac neće zamjeriti učesnicima konferencije "što rade na današnji dan" (na crveno slovo po pravoslavnom kalendaru).

Pretpretresni sudija, koji je sudeći po mimici bio prijatno iznenađen, odgovorio je Karadžiću da je "šokiran" njegovim čestitanjem slave, istovremeno ga podučivši da Sveti Đorđe nije zaštitnik Škota, već Sveti Andrej.

Karadžić je naveo da zna za Andreja Prvozvanog i usput primijetio da se njegove statusne konferencije održavaju uglavnom na najveće srpske slave.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE