• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik smjenjuje Kalabića?

U pismu lideru SNSD-a Miloradu Dodiku 45 uglednih članova stranke iz Prnjavora zahtjeva da se hitno smijeni šef opštinskog odbora Drago Kalabić

 Dodik smjenjuje Kalabića? Izvor: MONDO

Grupa uglednih članova prnjavorskog SNSD-a, među kojima je i petoro odbornika lokalnog parlamenta, zatražila je od lidera te stranke Milorada Dodika da smijeni Dragu Kalabića sa mjesta šefa opštinskog odbora, koga optužuju da radi isključivo za lični interes i da ruši skupštinsku većinu u lokalnom parlamentu, piše "Press RS".

U oštro intoniranom pismu, 45 uglednih aktivista prnjavorskog SNSD-a moli Dodika da hitno razriješi Kalabića i na njegovo mjesto imenuje mladog načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša.

List piše da Kalabićevi oponenti tvrde i da on opstruiše načelnika Tomaša i onemogućava ga da normalno radi. I to nije sve, jer je poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH, prema njihovim riječima, glavni krivac za loš izborni rezultat stranačke liste Dodikove partije u Prnjavoru. Upravo zbog tog rezultata, navode Kalabićevi protivnici, prnjavorski SNSD je, i pored pobede njihovog kandidata za načelnika opštine, bio prisiljen da formira široku i nestabilnu skupštinsku većinu.

Potpisnici pisma traže da se Tomaš imenuje za vršioca dužnosti predsjednika prnjavorskog SNSD-a. Osim toga, oni zahtjevaju i da se imenuje stranački povjerenik kako bi se do 1. jula sproveli unutarstranački izbori. Tomaš bi, tvrde autori pisma, svojim autoritetom među Prnjavorčanima mogao da podigne efikasnost rada opštine, što bi bilo presudno za pobjedu na sljedećim izborima.

S druge strane, Kalabić tvrdi da nijedna optužba na njegov račun nije osnovana. On ističe i da mu se čini da se autori pisma kriju u Opštinskom odboru opozicionog SDS-a. Kalabić tvrdi i da nije riječ o aktivistima SNSD-a, već o „grupi koji je digla ruke od stranke i sada pokušava da zauzme pozicije".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE