• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sadović ometa rad bezbjednosnih službi?

Usred akcije hapšenja ilegalaca u BiH, Sadović napao Mektića i optužio ga da "radi protiv interesa Bošnjaka"...

 Sadović ometa rad bezbjednosnih službi? Izvor: MONDO

U OHR-u trebalo bi uskoro da bude održan sastanak direktora bezbjednosnih agencija u BiH na kojem će se, najvjerovatnije, razgovarati o njihovim ''nelagodnim'' iskustvima u saradnji sa ministrom bezbjednosti BiH Tarikom Sadovićem - tvrdi "Dnevni avaz".

List navodi da su loši odnosi između čelnih ljudi u bezbjednosnim strukturama BiH i Sadovića kulminirali usljed nedavne akcije hapšenja lica afroazijskog porijekla, koji su zbog nelegalnog boravka u BiH smještena u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu.

"Dnevni avaz" ističe da je Sadović odmah na početku hapšenja ovih lica telefonom pozvao direktora Službe za strance u BiH Dragana Mektića, koji je u tom momentu boravio u Varšavi, i optužio ga da je tu akciju proveo bez njegovog znanja i saglasnosti.

Kako se navodi, Sadović je tom prilikom Mektiću rekao da ''tim hapšenjima radi protiv interesa Bošnjaka'', te zatražio spisak svih lica koja su učestvovala u akciji hapšenja i smještanja ilegalaca u Imigracioni centar, kao i spisak lica koja tek treba da budu uhapšena.

Međunarodni zvaničnici u BiH odbacili su Sadovićeve tvrdnje da je hapšenje lica afroazijskog porijekla protivno interesima bošnjačkog naroda u BiH.

Akciju hapšenja pomenutih ilegalaca zajednički je vodilo više bezbjednosnih agencija u BiH, u koordinaciji sa Federalnom upravom policije.

Lica koja su privedena nemaju državljanstvo BiH niti riješen status u ovoj zemlji, zbog čega je većinu Ministarstvo bezbjednosti BiH proglasilo prijetnjom po nacionalnu bezbjednost.

Služba za strance u BiH, prema važećim zakonskim propisima, nema obavezu da traži savjet ili saglasnost za smještanje u Imigracioni centar lica sa neriješenim statusom, odnosno ilegalnim boravkom u BiH.

U utorak, 5. maja, u sarajevskoj opštini Ilidža uhapšen je četrdesetjednogodišnji Alžirac Benhira Aisa zvani Abulrahim.

On je prebačen u Imigracioni centar u Lukavici u Istočnom Sarajevu, kao i dan ranije uhapšeni bivši predsjednik Udruženja "Ensarije" Sirijac Ajman Avad i Abdulah Baura, zvani Hudejfa iz Iraka, koji je živio u selu Donja Lovnica kod Zavidovića.

U akciji su, osim Federalne uprave policije, učestvovale i ostale bezbjednosne agencije u BiH, uključujući i Obavještajno-bezbjednosnu agenciju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE