• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babić ima lažnu ispravu MUP-a RS?

Banjalučka policija provjerava "lažnu" legitimaciju Dragomira Babića koju je pokazao policijskoj patroli u Kneževu

 Babić ima lažnu ispravu MUP-a RS? Izvor: MONDO

Direktor magazina "Stav" i NVO "Narodni front" Dragomir Babić policajcu Slobodanu Dukiću koji je zaustavio njegovo vozilo u Kneževu/Skender Vakufu zbog prebrze vožnje pokazao je lažnu službenu policijsku legitimaciju, piše "Glas Srpske".

Dukić kaže da je patrola kontrolisala saobraćaj u Vidovom Vrelu kod Kneževa, kad je u subotu oko podne prema Sarajevu naišlo putničko vozilo "pasat" koje se, umjesto poštovanja ograničenja brzine od 60, kretalo brzinom od 96 kilometara na čas.

"Kad sam zaustavio vozilo poznao sam Dragomira Babića, često ga gledam na televiziji. Rekao sam razlog zaustavljanja a on je rekao da vjerovatno jeste prekoračio brzinu. Tražio sam dokumenta i upoznao ga sa sankcijama koje slijede, a on je rekao da smo kolege. Pokazao mi je službenu policijsku legitimaciju i rekao da je inspektor u CJB Banja Luka", kaže Dukić.

On dodaje da je Babiću rekao da nije fer da ga laže i da mu pokazuje nevažeću službenu legitimaciju. Rekao mu je da izađe iz automobila da mu napiše nalog, ali Babićev saputnik, urednik "Stava", Slobodan Vasković, je počeo da vrijeđa.

Dodaje da je Babiću, koji je prihvatio odgovornost za prekoračenje brzine, izdat nalog, a da je za Vaskovića podnesen prekršajni izvještaj za ometanje ovlašćenih službenih radnika u radu.

Babić i Vasković su po dolasku u Sarajevo izjavili da su bili "žrtve klasične policijske sačekuše". Rekli su da ih je "policajac bez oznaka verbalno vrijeđao, prijetio i čak krenuo fizički napasti Vaskovića".

"Ili će Dodik otići u zatvor ili ćemo ja i Vasković biti ubijeni", rekao je Babić za Dnevnik FTV-a.

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo kaže da ovaj slučaj nije došao do njega i da ne zna ništa o tome.

"Obratite se onima koji su podnijeli izvještaj ili komandiru u Kneževu", rekao je on.

Portparol Centra javne bezbjednost (CJB) Banjaluka Gospa Arsenović rekla je Srni da će se CJB po okončanju provjere Babićeve legitimacije zvanično oglasiti o ovom pitanju.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE