• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šesti dan poplava u BiH

U Žepi pukotine na sedam lokacija, probijanje drinskog nasipa kod Rače, u Doboju kreće asanacija grada, u Šamcu stradao veliki broj domaćih životinja.

"Vode Srpske" danas će raditi na probijanju drinskog nasipa na lokalitetu Rača radi odvoda vode sa poplavljenog evakucionog područja, saopšteno je iz Republičke Uprave Civilne zaštite.

U toku noći s tog dijela drinskog nasipa izvršena je evakuacija stanovništva i stoke.

Nasipi su sigurni i rijeka Sava ne prodire više u Semberiju, rekao je danas gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. On kaže da je nakon višednevne borbe za odbranu Crnjelova, sa 1.200 kuća i 4.000 stanovnika, improvizovani nasip od vreća na Dašnici izdržao.

Mićić je rekao novinarima da u gradu ima dovoljno hrane, voda je ispravna za piće, a konačna potvrda o tome očekuje se u toku dana. Prema njegovim riječima, evakuisanom i stanovništvu u poplavljnom području potrebni su hrana, voda i ćebad.

Na području opštine Donji Žabar utvrđen je nasip u mjestu Kopanica i rijeka Sava se više ne izliva na tom području. Na utvrđivanju tog dijela nasipa bile su angažovane Oružane snage BiH. U ovoj opštini i dalje je pod vodom oko 50 kuća.

U opštini Modriča aktivnosti su usmjerene na dostavu hrane, vode, lijekova, higijenskih paketa i drugih potrepština stanovništvu u mjestima Vranjak, Koprivna, Miloševac i Modriča četiri, koja su bila ugrožena poplavama.

U Doboju je potrebno izvršiti asanaciju grada da ne bi došlo do epidemije zaraznih bolesti, izjavio je danas povjerenik Štaba za vanredne situacije za Doboj general Momir Zec, nakon sastanka sa predstavnicima Gradskog štaba za vanredne situacije

General Zec je rekao da je potrebno očistiti grad, oprati, obezbijediti vodosnabdijevanje i pustiti električnu energiju da građani ponovo mogu normalno živjeti. On je procijenio da bi u toku dana moglo biti puštena tehnička voda i struja u gradu Doboju.

Situacija u Šamcu je i dalje teška, a na području ove opštine je stradao i veliki broj domaćih životinja, naročito stoke na privatnim imanjima.

Na sedam lokacija u Žepi kod Rogatice pojavile su se pukotine na zemljištu, a na prilazu tom mjestu kolovoz je ulegao u dužini od 200 metara, rečeno je Srni u Opštinskom štabu Civilne zaštite.

Rukovodilac Štaba Milenko Janković rekao je da je selo Laze bez struje jer je klizanje zemljišta oborilo tri stuba na elektro-mreži.

Prema njegovim riječima, u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta u Bijeljinu će danas biti upućen kamion sa paketima hrane, higijene, odjeće, obuće, flaširane vode i drugih potrepština.

U Federaciji BiH bez električne energije je oko 3.480 potrošača u Zeničko-dobojskom kantonu, 600 u Tuzlanskom i 258 u Unsko-sanskom kantonu, saopšteno je iz "Elektroprivrede BiH".

Na području opštine Orašje naselja Vidovice i Kopanice su ugrožena, a mještani ističu kako nemaju vode nikako, te mole za pomoć.

Na području cijele BiH danas je dan žalosti zbog žrtava poplava i teškog stanja izazvanog ovom prirodnom nesrećom.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE