• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Član Predsjedništva BiH iz RS biće... (ANKETA)

Autor mondo.ba

U BiH je u toku izborna kampanja za opšte izbore koji će biti održani 12. oktobra. Kampanja završava 11. oktobra u 7 časova ujutro i tada nastupa izborna tišina. Ovog puta čitaoce iz RS pitamo - koga birate za člana Predsjedništva BiH?

Pravo glasa na oktobarskim izborima ima ukupno 3.278.908 birača, od kojih za Federaciju BiH 2.037.076, a Republiku Srpsku 1.241.832. Izvan BiH biračko pravo moći će da iskoristi 42.139 državljana BiH, od kojih je 16.640 prijavljeno za glasanje za Federaciju, a 25.499 za Republiku Srpsku. Kada je riječ o biračima iz Brčko distrikta, njih ukupno 45.317 imaju određenu entitetsku opciju.

U prethodnim MONDO anketama čitaoce smo pitali da li će izaći na izbore i kom kandidatu za

Predsjednik RS

U drugoj anketi učestvovalo je čak 73264 čitalaca, a njih 66 odsto (48176 glasova) se izjasnilo da će za predsjednika RS izabrati kandidata SNSD-a Milorada Dodika. Ognjen Tadić, kandidat Saveza za promjene, osvojio je 34 odsto glasova (25088).

 predsjednika RS će dati svoj glas.

U prvoj anketi učestvovalo je 210 čitalaca, a čak 59 odsto njih (123 glasa) na pitanje "Da li ćete izaći na izbore?" odgovorilo je sa "Da, i znam za koga ću glasati". Odgovor "Da, ali još ne znam za koga ću glasati" odabralo je 35 ispitanika, ili 17 odsto, a isti procenat učesnika izjasnio se da neće izaći na glasanje. Neodlučnih je osam odsto, 16 učesnika u anketi odabralo je opciju "Još razmišljam da li da glasam".

Anketa

Koji kandidat za člana Predsjedništva BiH je vaš favorit?

  • Željka Cvijanović (SNSD)

    93.54% (7405)

  • Mladen Ivanić (Savez za promjene)

    5.57% (441)

  • Goran Zmijanjac (Stranka pravedne politike)

    0.88% (70)

Koji kandidat za člana Predsjedništva BiH je vaš favorit?

Rezultati

Najnovije i najzanimljivije vijesti pratite na našoj Facebook stranici - MONDOBIH, kao i na Twitteru @MondoBH.

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

SNSD

Koliko razumijem jedan računar jedan glas, šta se žali opozicija izvolite ako vas ima glasajte. Ili biste vi više onu anketu ispod žita gdje se rezultat unaprijed zna

Gradski hahar!

Halo SNSD botovi. Pregrijace se mis od tolikih klikova. Nemojte vise!

neuporedivo

Neuporediva je energija i politička snaga ove dvije osobe. Cvijanovićka će uzeti glat, mada će Ivanić ponovo dobiti gotovo čitav kontigent glasova Bošnjačke dijaspore. Ivanić će se kao i Vojoj Koštunica povući nakon ovih izbora ako imalo obraza ima

Rijetkos

Prava je rijetkost danas vidjeti ženu u politici al da se razumije u politiku i da priča smisleno a ne ono sve nešto okolo i u frazama. Željka je jedan od rijetkih pozitivnih primjera i iako samo muško dajem joj glas. Žena lavica.

dzakabu

@Rijetkos Vjerujem da ni ti sam ne vjerujes u ovo sto si napisao o cvijanovicki. Nema antipaticnije osobe od doticne i veceg demagoga u zemlji.

MONDO REPORTAŽE