• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: Drama u zgradi "Feroelektra"

Autor mondo.ba

U jednoj od zgrada "Feroelektra" u Titovoj ulici u Sarajevu odvija se prava drama. Naime, iz rupe koja je prokopana do zgrade firme nepoznati ljudi iznose materijal, radijatore, željezo...

 Sarajevo: Drama u zgradi "Feroelektra" Izvor: Samir Cacan, MONDO

Izvor: Samir Cacan, MONDO

U međuvremenu je stigla i policija, a 15-tak radnika okupljenih ispred zgrade Feroelektra tvrde da je riječ o kriminalu, javlja "Dnevni avaz".

Kako saznaje ovaj sarajevski list, komšije su rekle radnicima da se od srijede ulazi u tu rupu i da se iznose police, koji će naknadno prodati u metal.

Radnici "Feroelektra" ne dozvoljavaju nepoznatim ljudima da izađu iz rupe dok ne dođe neko od direktora, koji su prema njihovom mišljenju nalogodavci ovih kriminalnih radnji.

Policija je obavila uviđaj i izvela ljude blokirane u rupi. Radnici firme još uvijek su isred objekta firme, kako tvrde, ne znaju šta da rade, jer se smatraju izigranim i prevarenim.

"Dnevni avaz" podsjeća da su obespravljeni radnici "Feroelektra" juče ostali šokirani novim potezima uprave "Stanić Invest", jer su saznali da već pet dana Stanići iz poslovne zgrade u Titovoj 48. izvlače tone materijala i odvoze kamionima. I juče je, takođe,  reagovala policija.

"Zatečeni smo, u nevjerici. Oni su prorezali rupu u asfaltu u stražnjem dvorištu i izvlačili danima tone materijala kojeg čini aluminijum, željezo iz kotlovnice. Imamo dojavu da su izvukli pet kamiona sa po 20 tona materijala. To su aluminijumske i željezne police koje se koriste kod arhiviranja materijala. Odmah smo javili policiji. Izašli su na teren i zatekli neke radnike. Oni kod sebe nisu imali ni ličnih dokumenata", ispričao je juče Senad Smajić, predsjednik Sindikata radnika "Feroelektra".

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE