• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Socijalisti igraju Dačićevu igru

Autori mondo.ba Autori Agencije

Niko ne brani koalicionim partnerima da razgovaraju sa drugom stranom... Socijalisti trenutno igraju igru koju je u Srbiji igrao Ivica Dačić, vidjećemo kako će to sve da se završi, kaže podpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić

Ekonomska pitanja moraju da budu prioritet buduće vlade, ko god da je bude formirao, izjavio je potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić.

On je naglasio da se u novembru moraju kreirati ekonomska politika i budžet za iduću godinu jer je taj posao već u "cajtnotu" i sigurno će čekati novu vladu.

"Cijela ova godina prošla je u nekim drugim poslovima, majske poplave su stavile u fokus jednu stvar, poslije toga su došli izbori, tako da više od pola godine nije rađeno u redovnim okolnostima i u zakonodavstvu nisu donošene odluke koje je trebalo donositi", rekao je Radojičić za "Pres Republika Srpska".

On smatra da bi Republika Srpska mogla imati novu Vladu do kraja decembra i to "u najboljoj varijanti".

Radojičić je naveo da bi Narodna skupština Srpske mogla biti konstituisana do 25. novembra, a da se potom mora konstituisati Vijeće naroda, a tek onda Vlada Republike Srpske.

On je rekao da su u formiranju vlasti sve opcije otvorene, jer svako razgovara sa svakim, dodajući da se će sutra vidjeti u kojoj su fazi pregovori aktuelnih koalicionih partnera (SNSD, DNS, SP).

"Mi cijenima da imamo 42 glasa u skupštini, ali niko ne brani koalicionim partnerima da razgovaraju sa drugom stranom. Socijalisti trenutno igraju igru koju je u Srbiji igrao Ivica Dačić, vidjećemo kako će to sve da se završi", dodao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, socijalisti su (nakon razgovora ove partije sa SDS-om) trenutno dali nadu i "nahranili opoziciju" koja je i po rezultatima izbora ostala u opoziciji.

Radojičić je istakao da je stav SNSD-a prema koaliciji "Domovina" isti i prije i poslije izbora i da se ne vidi mogućnost da se sa ovom kolaicijom programski saglase.

Odgovarajući na pitanje da li ima šanse za eventualnu saradnju SNSD-a i SDS-a, on je rekao da bi jedina matematički stabilna koalicija bila SNSD-SDS, ali da je nemoguća u ovom političkom trenutku.

"Mislim da uopšte neće biti nikakvih razgovora (između SNSD-a i SDS-a) dok se na drugoj strani ne desi neka personalna promjena koja bi mogla da znači most ka stvaranju nekakve komunikacije i saradnje. Bez uspostavljanja te komunikacije cijela Republika Srpska će imati probleme", rekao je Radojičić.

On kaže da je vrh SNSD-a djelimično zadovoljan rezultatima izbora, jer je ova stranka dobila funkciju predsjednika Srpske i pobijedile su njene kandidatske liste za Narodnu skupštinu i parlament BiH.

"Bili bismo zadovoljniji da smo osvojili još više poslaničkih mjesta, ali rezultat je takav kakav je", rekao je Radojičić.

Najnovije i najzanimljivije vijesti pratite na našoj Facebook stranici - MONDOBIH, kao i na Twitteru @MondoBH.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

м р

Ѕрам нека је Ђокића заједнички су били у влаати са Додиком и Павићем 8 .година и сада кад је нај потебније за Републику Српску сад хоће одустане и да оде једноме босићи у Бијељину на разговор . а недавно био у договору са Додиком и Павићем да саставе влас .ако Ђокић изигра овога пута то му Бог опростити неће.А и народ му многи неће опростити ако превари Додика и Марка Павића.

MONDO REPORTAŽE