• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada odgovorila Borenoviću

Autori mondo.ba Autori SRNA

Javno preduzeće "Vode Srpske" saopštilo da su 23 ugovora za 39 projekata izgradnje novih ili sanacije i rekonstrukcije postojećih vodoprivrednih objekata, ukupne vrijednosti 36,2 miliona KM bez PDV-a, zaključena u skladu sa procedurama.

"Od navedenog ukupnog ugovorenog iznosa, do danas su realizovani radovi u ukupnom iznosu od 12,3 miliona KM", saopšteno je iz preduzeća "Vode Srpske", koje je reagovalo na izjavu potpredsjednika Branislava Borenovića da je netransparentno utrošeno više od 36 miliona KM bez PDV-a u realizaciji projekta "Hitna pomoć i zaštita od poplava u Republici Srpskoj".

Iz "Voda Srpske" navode da su u trenutku pisanja odgovora narodnom poslaniku Branislavu Borenoviću realizovani radovi u ukupnom iznosu od 7.760.000 KM.

Iz ovog preduzeća dodaju da je pripremu tenderske dokumentacije i navedenih ugovora pripremila inostrana konsultantska kuća "Kovi", a da nadzor nad realizacijom projekata vrši konzorcijum francusko–španskih kompanija "Safež" (SAFEGE) i "Adasa", odabrane na javnom međunarodnom tenderu.

"Sve projektne mjere su iz domena izgradnje novih ili rekonstrukcije i sanacije postojećih vodoprivrednih objekata oštećenih u poplavama u 2010. i 2014. godini, odnosno izgradnja i nadvišenje nasipa, regulacija rijeka i izgradnja obaloutvrda, izgradnja i rekonstrukcija pumpnih stanica i ustava, čišćenje i povećanje propusne moći kanala i druge", ističe se u saopštenju.

Iz preduzeća "Vode Srpske" napominju da se u odgovoru, koji su Borenoviću uputili 17. septembra, nalazi i lista dosad potpisanih ugovora.

"Svi ugovori i radovi se provode po međunarodno priznatim `Fidik` procedurama", navodi se u saopštenju.

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović tvrdi da je netransparentno utrošeno više od 36 miliona KM bez PDV-a u realizaciji projekta "Hitna pomoć i zaštita od poplava u Republici Srpskoj", te je zatražio od Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske i nadležnih institucija da ispitaju na koji način su utrošena navedena sredstva.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE