• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prinudno sletio avion sa delegacijom BiH

Autori mondo.ba Autori Agencije

Avion Austrian Airlinesa, u kome su se nalazili predstavnici BiH i FBiH koji su se vraćali sa sastanka s predstavnicima MMF-a, prinudno je sletio nakon polijetanja u Vašingtonu.

Kemal Kozarić, guverner Centralne banke BiH, koji je bio u avionu na letu za Beč, potvrdio je za Klix da je avion prinudno sletio zbog požara na kafe aparatu.

"Avion je poletio s aerodroma u Vašingtonu i poslije 45 minuta je javljeno da se zbog tehničkih problema mora prinudno vratiti na aerodrom. Poslije smo saznali da se zapalio kafe aparat. Nakon slijetanja su stigle vatrogasna služba, policija i hitna pomoć. Mi smo sat-dva čekali u autobusima, nakon čega su nas obavijestili da je avion neispravan“, kazao je Kozarić.

Anadolija javlja da su se u avionu nalazili delegacija Vlade Federacije BiH na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem, guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić, savjetnici u Savjetu ministara BiH,  te savjetnici u Vladi FBiH.

Delegacija BiH je tako ostala u Vašingtonu, a smještena je u hotelu blizu aerodroma. Dolazak premijera Novalića i delegacije iz Vašingtona, očekuje se sutra.

Iz Ministarstva inostranih poslova potvrdili su za medije u BiH da ministar Igor Crnadak nije bio u ovom avionu, već je ranije otputovao za Luksemburg gdje, sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, danas da prisustvuje neformalnom radnom doručku "Prijatelji Bosne i Hercegovine".

Igor Crnadak ranije je potvrdio da nije bio na ovom letu. On je izjavio Srni da se nalazi u Luksemburgu gdje je stigao bezbjedno, bez ikakvih problema tokom leta. On je dodao da je i Ivanić bezbjedno doputovao. Crnadak je naveo da je u Luksemburg doputovao sam, te da ne zna da li je neko drugi od zvaničnika iz BiH eventualno imao nekih problema.

"Iz Vašingtona sam juče doputovao u Luksemburg gdje ću zajedno sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem prisustvovati ručku sa ministrima inostranih poslova EU", rekao je Crnadak.

Delegacija iz BiH boravila je u Vašingtonu na zasjedanju Misije Međunarodnog monetarnog fonda. 

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE