• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik dirnut reakcijom majki Srebrenice

Autor mondo.rs

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da ga je posebno dirnula reakcija majki Srebrenice koje su osudile jučerašnji napad na premijera Srbije Alaksandra Vučića u Potočarima.


Zahvaljujući za takvo reagovanje Dodik je naveo da je to pravi odgovor. "Na kraju njihov bol koji su doživjele ne može da zamijeni nikakva kvalifikacija tog događaja. One su izgubile najmilije kao i mnoge druge majke, braća, sestre... na svim stranama na kojima su stradali u ratu", rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjaluci, prenosi Fena.

Ratna dešavanja u Srebrenici predsjednik RS nazvao je "ogromnim zločinom prema bošnjačkom narodu".

Međutim, naveo je da udruženja majki Srebrenice ne treba da ulaze u politička pitanja, već da ostanu u onome što se odnosi na poštovanje njihovih stradalih u ratu.

On je ponovo podsjetio da je jedna od majki iz Srebrenice juče molila Bila Klintona "da im napravi državu" i rekao da je to neprihvatljivo.

Ocijenio je da je Vučić otišao u Srebrenicu i praktično pokazao kako on vidi politiku pomirenja i tako je njegovo prisustvo trebalo da bude shvaćeno. "Međutim, dogodilo se nasilje s veoma opasnih namjerama onih koji su to organizovali".

"Da nije bilo adekvatne reakcije iz obezbjeđenja, koji su mahom bili iz Specijalne jednice MUPRS-a, očigledno da bi linč i stampedo koji je krenuo na Vučića, mogao da ima dalekosežne posljednice, samo da se zakasnilo s njegovom evakuacijom", ukazao je Dodik.

Na pitanje koliko su narušeni srpsko-bošnjački odnosi nakon ovog slučaja, on je dodao da se mora razgovarati i da je to jedino rješenje.

"BiH možemo da napravimo samo kao zajedničku zemlju, dovoljno komotnu za sve i ona ne smije da bude organizovana ni za jedan narod ekskluzivno. Ako budemo sposobni da to uradimo možemo prevazići probleme", dodao je on.

Dodik je danas prisustvovao slavi "Izvorne Srpske demokratske stranke", koju su, kako kažu, ponovo aktivirali nezadovoljni sadašnjom politikom SDS-a i Mladena Bosića. Na slavi je, između ostalih, bio i haški osuđenik Momčilo Krajišnik, a Dodik je svoje prisustvo skupu obrazložio time da je s njima bio u prvom sazivu parlamenta RS-a.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE