• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NSRS: Bez rasprave o cijeni struje u RS

Autor SRNA

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske nisu prihvatili da na posebnoj sjednici bude razmatrana odluka o povećanju cijena električne energije. Za predloženi dnevni red glasao je 31 poslanik, šest je bilo protiv, a 39 uzdržano.


Opozicione partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske ocijenile su danas da neusvajanje dnevnog reda Devete posebne sjednice vezanog za informaciju o poslovanju "Elektroprivrede Republike Srpske" (ERS) u kontekstu odluke o poskupljenju struje pokazuje da vlast u Srpskoj nema ni namjeru, ni volju da raspravlja o stanju o ovom bitnom privrednom subjektu.

Poslanik PDP-a Branislav Borenović rekao je novinarima nakon zaključenja Devete posebne sjednice da vladajuća koalicija uopšte nema hrabrosti da se raspravlja o poslovanju ERS, gubcima koji su napravljeni, ali i da se kroz raspravu i set zaključaka trajno zaustavi bilo kakva priča o privatizaciji ovog sistema.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić istakao je da su obaveze ERS-a narasle na 830 miliona KM, da je kompanija na berzi izgubila vrijednost za 13 puta, da se, uz već postojeći višak radnika, uposlilo više od hiljadu novih radnika, kao i da se oko 30 odsto sredstava izdvaja samo za plate zaposlenim.

Poslanik SRS Republike Srpske Milanko Mihajilica rekao je da je vladajuća koalicija odbila da razgovara o "Elektroprivredi Srpske" jer je Vlada Srpske odgovorna za brojne propuste u tom privrednom subjektu.

Govoreći o 10. posebnoj sjednici Narodne skupštine, na kojoj će biti raspravljano o određivanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH, Mihajilica je rekao da će postaviti pitanje predlagaču – predsjedniku Republike Miloradu Dodiku da li je dobio saglasnost garanata Dejtonskog sporazuma za ovo referendumsko pitanje.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović okončao je ovu posebnu skupštinsku sjednicu, koju su ranije zatražili poslanici opozicije.

Nakon ove sjednice Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi na 10. posebnom zasjedanju da reaktivira odluku o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je 2. jula zahtjev Narodnoj skupštini Srpske da

 na posebnoj sjednici razmatra donošenje, odnosno reaktiviranje, odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Referendumsko pitanje trebalo bi da glasi "Da li podržavate neustavno i neovlašćeno nametanje zakona od visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na prostoru Republike Srpske?".

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE