• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vozači, češće pauzirajte!

Autor SRNA

Saobraćaj se u cijeloj BiH odvija bez posebnih ograničenja, a zbog najavljene visoke dnevne tamperature vazduha vozačima je savjetovano da putovanja prilagode uslovima za vožnju i da prave češće pauze.

 Stanje na putevima u BiH Izvor: Mondo/Dušan Volaš
Izvor: Mondo/Dušan Volaš

  Jednom kolovoznom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila u vremenu od sedam do 18 časova saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, zbog obnove vodovodne i kanalizacione mreže, kao i na dionici magistralnog puta entitetska granica (Otoka)-Novi Grad 1, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici magistralnog puta prema graničnom prelazu Rača, zbog rekonstrukcije savskog nasipa, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od sedam do 18 časova.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, zbog čega su aktivne obustave saobraćaja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od sedam do 17, a nedjeljom od sedam do 13 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice 1-Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši-Prnjavor.

Na magistralnom putu Brodsko Polje-entitetska granica (Brusnica), na lokalitetu" Klakar Donji 2", zbog deminiranja terena na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15 časova, u režimu 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Na magistralnom putu Velika Kladuša-Bihać, u mjestu Donji Purići, zbog deminiranja terena od osam do 16 časova biće aktivne polučasovne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.

Na regionalnom putu Prud-Šamac u toku je rekonstrukcija kolovoza zbog čega će saobraćaj u narednim danima biti preusmjeravan na alternativne pravce, kroz grad Šamac.

Za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tona i autobuse teže od pet tona zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu Bratunac 3-Drinjača jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici regionalnog puta Prnjavor-Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima čija ukupna masa prelazi pet tona i viša od 3,5 metara.

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko jedan čas, a na ostalim graničnim prelazima jutros nema čekanja.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE