• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijeri entiteta o Reformskoj agendi

Autor mondo.ba

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa predsjednikom Vlade FBiH Fadilom Novalićem.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnim ekonomskim i političkim temama, izrazivši zadovoljstvo zbog postignutog dogovora u vezi sa usaglašavanjem i usvajanjem dokumenta „Reformska agenda za BiH 2015 – 2018“, kao jednog od preduslova za nastavak kretanja BiH ka EU.

Na sastanku je razgovarano o implementaciji Reformske agende i osnovnim pravcima djelovanja Vlade Srpske i Vlade FBiH, kao ključnih nosilaca reformskih procesa u BiH.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović je naglasila da je Vlada Srpske opredijeljena za nastavak saradnje sa Vladom FBiH u vezi sa usaglašavanjem zakonskih rješenja u skladu sa Reformskom agendom, te definisanjem komplementarnih rješenja radi što efikasnijeg djelovanja u strateškim sektorima.

Predsjednica Vlade Srpske ponovila je da reformske mjere koje se u Srpskoj provode, a koje su predviđene i Ekonomskom politikom za 2015. godinu, nude dugoročna sistemska rješenja čiji je cilj stabilizacija privrednih prilika, privredni rast i povećanje zaposlenosti.

Na sastanku je bilo riječi i o ostalim reformskim procesima u Republici Srpskoj i FBiH, prije svega u oblastima javne uprave, obrazovanja i zdravstva i socijalne zaštite.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE