• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Sarajevo tuži Dodika?

Grad Sarajevo tužiće premijera Republike Srpske zbog nedavnih izjava kojima "poriče zločine nad građanima Sarajeva i Tuzle 1994. i 1995. godine".

 I Sarajevo tuži Dodika? Izvor: MONDO

Poslanici Skupštine Sarajeva jednoglasno su ovlastili gradolnačelnika Aliju Behmena da podnese krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika, te zahtijevaju od visokog predstavnika Valentina Incka da sankcioniše premijera Republike Srpske, prenose federalni mediji.

Sarajevo će ovom odlukom biti drugi grad u Federaciji Bosne i Hercegovine koji će tužiti premijera Srpske.

Podsjetimo, Opština Tuzla nedavno je podnijela krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli, Okružnom tužilaštvu u Bijeljini i Tužilaštvu BiH u Sarajevu zbog navodne uvredljive izjave vezane za ubistva civila na tuzlanskoj Kapiji i na sarajevskim Markalama.

Reagujući na kritike i najavu podnošenja krivične prijave poslije izjave da su slučajevi „Dobrovoljačka“, "Tuzlanska kolona“ i „Markale“ inscenirani, Milorad Dodik kaže da je ta izjava bila u funkciji poziva da se dođe do istine o zločinima i procesuiranja stvarnih izvršilaca.

"Ako je svima stalo do istine i pravde, a svi se kunu da jeste, zašto se onda ne dozvoljava da do te istine i dođemo. Podsjećam da sam ja pozivao i međunarodni tim stručnjaka da izvrši nezavisnu ekspertizu pomenutih slučaja. Kakav god nalaz bude, mi ćemo ga prihvatiti", rekao je tada premijer RS i istakao da svi zločini moraju biti rasvijetljeni, a svi koji su ih počinili moraju odgovarati za to, bez obzira na naciju i vjeru.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE