• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NATO "upao" u banjalučki katastar

Članovi Komisije za popis OHR-a u prisustvu NATO snaga u prostorijama katastra u Banjaluci tražili informacije o vojnoj imovini.

 NATO "upao" u banjalučki katastar Izvor: MONDO

Članovi OHR-ovog tima za popis imovine te pravnik NATO štaba Sarajevo i dva člana ovog štaba su posjetili katastar u Banjaluci kako bi došli do informacija vezanih za vojnu imovinu, izjavio je portparol NATO štaba Sarajevo Derek Čepel.

"Riječ je o najavljenoj posjeti NATO-a ovoj instituciji. U banjalučkom katastru tim OHR-a i službenici NATO -a nisu dobili tražene informacije i jednostavno su otišli", rekao je Čepel.

Prema njegovim riječima, članovi tima OHR-a i NATO-a tražili su javne informacije iz katastra, naglasivši da tokom ove posjete nije bilo nikakve konfrontacije.

Čepel je rekao da je u ovom slučaju riječ o redovnim aktivnostima NATO-a i da nije bilo uniformisanih niti naoružanih službenika.

Kancelarija visokog predstavnika u BiH obavijestila je MUP Republike Srpske o akciji u banjalučkom katastru koja je u vezi sa popisom državne imovine, izjavila je portparol MUP-a Mirna Šoja.

U dopisu OHR-a je najavljeno da će komisija od dva člana do 31. oktobra posjećivati sudove i opštinske katastre u kojime se vode zemljišne knjige, te da postoji mogućnost da više puta ponove posjetu jednoj instituciji.

Svaka od tih posjeta biće najavljena 24 časa ranije MUP-u RS, što je ispoštovano u Banjaluci.

Prema Šojinim riječima, MUP RS ne asistira u ovim akcijama jer ne postoji procjena da bi moglo doći do ugrožavanja bezbjednosti.

Informacija je "procurila" u javnost za vrijeme obraćanja poslanicima na posebnoj sjednici parlamenta kada se premijer RS Milorad Dodik  iznenada okrenuo prema šefu OHR-a u Banjaluci Krisu Benetu i rekao da je od njega saznao da "NATO upada u institucije". Benet je potvrdio klimanjem glave.

Predsjednik Vlade Republike Srpske  Milorad Dodik rekao je da NATO nije imao razloga da ulazi u Katastar RS i postavio pitanje šta ova alijansa ima sa državnom imovinom.

"Šta ima NATO tu da radi, to nije njegov mandat. Kao to je veliki sistem i ne smijete ništa da kažete, a ja pitam šta ima NATO tu da radi", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je istakao da je ovaj postupak samo još jedna mogućnost da se još više izgubi povjerenje u vezi sa članstvom u NATO-u.

Članovi Komisije za popis OHR-a danas su u prisustvu NATO snaga bili u prostorijama Katastra u Banjaluci.

Za vrijeme obraćanja poslanicima na posebnoj sjednici Narodne skupštine, premijer RS Milorad Dodik se iznenada okrenuo prema šefu OHR-a u Banjaluci Krisu Benetu i rekao da je od njega saznao da "NATO upada u institucije", što je Benet, kako javlja izvještač Srne, potvrdio klimanjem glave.

Članovi OHR-ovog tima za popis imovine te pravnik NATO štaba iz Sarajeva i dva člana ovog štaba danas su posjetili Katastar u Banjaluci kako bi došli do informacija vezanih za vojnu imovinu, izjavio je Srni portparol NATO štaba Derek Čepel.

"Riječ je o najavljenoj posjeti NATO-a ovoj instituciji. U banjalučkom Katastru tim OHR-a i službenici NATO -a nisu dobili tražene informacije i jednostavno su otišli", rekao je Čepel.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE