• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IS prijeti ambasadama Japana i Arabije u BiH

Autor mondo.ba

Pojačane mjera bezbjednosti rezidencija i ambasada Japana i Saudijske Arabije u BiH nakon informacija o mogućim napadima "Islamske države"

Ambasade i rezidencije Japana i Saudijske Arabije u BiH pod direktnom su prijetnjom napada pripadnika "Islamske države" (IS), zbog čega su bezbjednosne agencije u BiH maksimalno pojačale mjere osiguranja ovih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Sarajevu, saznaju "Nezavisne novine".

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH Mirsad Vilić rekao je da su dobili zahtjev za pojačanjem mjera bezbjednosti rezidencija i ambasada Japana i Saudijske Arabije nakon informacija o mogućim napadima "Islamske države".

On kaže da u ovom trenutku nema informacija o drugim potencijalnim metama u BiH.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je da vlasti i agencije "prate stanje", te da su u kontaktu sa svim ambasadama u BiH.

"Gdje god postoji takva opasnost mi ćemo djelovati. U ovom trenutku mogu da potvrdim da su to ambasade Japana i Saudijske Arabije i da smo u dogovoru sa njihovim predstavnicima pojačali mjere njihove zaštite", rekao je Mektić.

Diplomatska predstavništva ovih država označena su kao mete u magazinu "Dabik", onlajn izdanju, putem kojeg "Islamska država" širi svoju propagandu i regrutuje nove članove.

Japanski šef diplomatije Fumio Kišida izjavio je da su već poslate instrukcije diplomatskim misijama Japana u BiH, ali i u Maleziji i Indoneziji, koje su, takođe, meta "Islamske države".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE