• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik sa Jeremićem o stanju u BIH i RS

Neposredno prije susreta sa Vukom Jeremićem, premijer RS najavio o čemu će razgovarati sa srpskim ministrom inostranih poslova.

 Dodik sa Jeremićem o stanju u BIH i RS Izvor: MONDO

 Premijer RS Milorad Dodik je izjavio da će ministru inostranih poslova Srbije Vuku Jeremiću objasniti političku situaciju u RS i BiH nastalu poslije odluka koje je nametnuo visoki predstavnik Valentin Incko.

"Vjerovatno Jeremića interesuje aktuelna situacija i ovo će biti prilika da mu objasnim o čemu se ovde radi", rekao je Dodik u programu Radio-televizije RS (RT RS).

On je naveo da će sa Jeremićem razgovarati i o specijalnim i paralelnim odnosima RS i Srbije, kao i o pitanju Kosova.

"Mi ostajemo pri principu da ne damo saglasnost u BiH da se prizna Kosovo. BiH nije priznala Kosovo i neće ga priznati dok Srbija ne definiše svoje odnose sa Kosovom", ukazao je Dodik.

Prema njegovim riječima, stav RS u vezi sa statusom Kosova zavisiće od toga na koji način će Srbija definisati svoje odnose sa Kosovom.

"Mi smo jasno rekli i Amerikancima i Evropljanima da ne želimo da priznamo Kosovo jer smatramo da Srbija ima pravo kada kaže da joj je ugrožen teritorijalni integritet", kazao je Dodik.

Dodik je ranije u srijedu najavio iznenadnu posjetu Jeremića Banjaluci, dodavši da će više detalja sa tog sastanka iznijeti u četvrtak na konferenciji za novinare. (Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE