• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savanović: Novi zakon do kraja godine

Autor SRNA

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović uvjeren je da će do kraja godine biti usvojen novi zakon o radu u Srpskoj.

Savanović je danas novinarima u Banjaluci rekao da će radni materijal novog zakona o radu, čija je izrada pri kraju, biti upućen socijalnim partnerima i dat im razuman rok od 10 do 15 dana da se o njemu izjasne i daju svoje primjedbe i sugestije.

Nakon toga, kaže Savanović, biće formirana radna grupa na nivou socijalnih partnera koja će na osnovu radnog materijala pripremiti nacrt zakona o radu, koji će zatim ići u skupštinsku proceduru.

On je rekao da resorno ministarstvo ulaže maksimalne napore da ovaj zakon bude što demokratičniji i da socijalni partneri budu maksimalno uključeni u njegovu izradu.

"Nismo pristalice brzih rješenja jer mislimo da to nije dobro i želimo da privolimo naše socijalne partnere da sjednemo i tražimo najprihvatljivija rješenja za narod koji nas je sve izabrao", istakao je Savanović.

Govoreći o zahtjevu Boračke organizacije Republike Srpske za povećanjem boračkog dodatka, Savanović je rekao da je jutros tim povodom imao sastanak sa predstavnicima Boračke organizacije Republike Srpske (BORS).

"Otvorili smo to pitanje i zajedno sa BORS-om ćemo ići u pravcu nekih rješenja koja ne idu ka izmjenama Zakona o pravima boraca, već u pravcu Akcionog plana zapošljavanja kojeg sprovodi Vlada Republike Srpske koji nudi zapošljavanje nezaposlenih boračkih kategorija", istakao je Savanović.

Savanović je rekao da mu je poznato da se boračke kategorije nalaze u teškoj situaciji, zbog čega resorno ministarstvo, Vlada i druge institucije Srpske čine sve da te kategorije budu zaštićene koliko je to moguće.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE