• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janja: Na hotelu katanac, o istrazi ni riječi

Autor mondo.ba

Ni nakon pet dana, koliko je prošlo od spektakularne akcije kojom je u petak spriječen teroristički napad u Janji kod Bijeljine iz policije ne žele da otkriju šta su utvrdili dosadašnjom istragom.

Mještani Janje kažu da je ovaj ugostiteljski objekat zatvoren, dok iz CJB Bijeljina nisu raspoloženi da govore o cijelom slučaju.

"Nezavisnim" je zvanično potvrđeno da policija o svemu još nije obavijestila ni nadležno tužilaštvo.

"Tužilaštvo još nije zvanično zaprimilo izvještaj od CJB Bijeljina o navedenom događaju", kaže Danka Prodanović, sekretar bijeljinskog Okružnog tužilaštva.

U kojoj je fazi istraga, koliko su svjedoka ispitali, da li su ikoga uhapsili, te kada će izvještaj biti podnesen Okružnom tužilaštvu Bijeljina samo su neka od pitanja koja su novinari postavili policiji, ali ni na jedno još nije odgovoreno.

"U cilju same zaštite istrage ne možemo vam otkriti više detalja", navela je Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina.

Nezvanično, policija ne dežura na lokaciji koja je u petak popodne, kada je saopšteno da je spriječen teroristički napad, bila epicentar interesovanja medija kako iz BiH, tako i iz regiona.

Huso Zečkanović, zamjenik gradonačelnika Bijeljine, koji je inače iz Janje, ističe da se situacija potpuno vratila u normalu.

"Benzin koji je bio unutra je izuzet, kao i hepo-kockice koje su tu nađene. Ljudi su se bili uplašili kada im je policija rekla da izađu iz svojih kuća, ali sada je sve u redu", naveo je on.

A oko 30 kuća u neposrednoj blizini hotela "Dallas" bilo je evakuisano u četvrtak naveče, dok su već sutradan iz policije saopštili da su pronalaskom ogromnih količina zapaljivih tečnosti, te eksplozivnih i pirotehničkih materija, koje su bile međusobno povezane, spriječili teroristički napad.

Cilj je bio, kako je potvrđeno, da ovaj hotel, vlasništvo žene koja živi na relaciji Janja - Holandija, bude razoren.

Prekjuče je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, izjavio da se još vodi istraga o pokušaju tog terorističkog napada. On je napomenuo da mora biti pronađen vlasnik hotela "Dallas".

"S njim mora biti obavljen razgovor", kazao je Lukač.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE