• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pao" dogovor: Radnici “Farmlanda” nastavljaju rad

Autor mondo.ba

Postignut je kompromis, radnici “Farmlanda” vraćaju se na svoja radna mjesta. Štrajk se, ipak ne završava, već ulazi u novu fazu- kreću intenzivni sedmodnevni pregovori radnika i uprave.

Iako radnicima, od početka štrajka, još nisu isplatili, ni marku, poslodavci obećavaju da će to uskoro učiniti.

“Prve novce koje mi dobijemo svakako ćemo isplatiti, ali ja još jednom kažem kako imamo obaveze, tako imamo i potraživanja”, rekao je član Upravnog odbora Predrag Zgonjanin.

Više se neće sastajati ispred kapije, ali to, kažu radnici, ne znači da su digli ruke od svojih zahjeva. Dok ne dobiju plate, za njih ništa nije riješeno, javlja ATV.


Radnici će umjesto ispred, od sutra biti u svom preduzeću i vraćaju se svojim redovnim radnim obavezama. Nadaju se da će tokom naredne nedelje dobiti makar dio zarađenog novca.

Rosa Dragosavac i novi sindikalni predstavnik radnika Nebojša Vujčić, donijeli su, kažu, tešku ali zajedničku odluku – opet će u proizvodnju. Ne padaju na obećanja, ali će tražiti da se dogovoreno ovog puta, u potpunosti ispoštuje.

Sindikalci bez kojih teško da bi došlo do sastanka, a kamo li kompromisa, kažu da nema razloga da ne budu. Najvažnije je da postoji dobra volja s obe strane.

“Očekujem da će se ovi problemi rješavati u hodu, postoji dobra volja menađžmenta i definisali smo ciljeve i ja sam lično zadovoljan ishodom sastanka”, rekao je predsjednik granskog sindikata Aleksandar Tomić.

Opšti je utisak, da su svi odahnuli. Radnici se vode onom – strpljen spašen, a uprava da će uspjeti da za nekoliko dana naplati svojih pola miliona maraka, što u današnja vremena, uopšte nije lako.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE