• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vlada RS da proda banke za jedan evro"

Autor SRNA

Partija demokratskog progresa pozvala je Vladu Republike Srpske da proda "Bobar banku" i "Banku Srpske" za jedan evro, kako bi došao kapital "sa strane" i ljudi ostali na radnim mjestima.

Komentarišući uvođenje prinudne uprave u Banku Srpske, član Predsjedništva PDP-a Aleksandar Golijanin rekao je da ova banka ima stotinjak miliona KM nenaplativih kredita, mahom emitovanih iz Investiciono-razvojne banke, tvrdeći da će epilog biti isti kao i sa "Bobar bankom".

"'Bobar banka' danas klizi u likvidaciju, ogroman je broj nenaplativih kredita, a svi komintenti kojima je dodijeljen novac bili su bliski aktuelnoj vlasti. Danas se to ponavlja sa 'Bankom Srpske'", tvrdi Golijanin.

On je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu ocijenio da je uništavanje dvije banke loša poruka potencijalnim investitorima iz inostranstva, jer je Republika Srpska nepovoljno i nestabilno područje za investicije.

"U svakoj normalnoj zemlji u kojoj dvije banke potonu za jednu godinu ne bi trebalo tražiti ostavku Vlade - sami bi je ponudili", smatra Golijanin.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Ipak, da se malo priceka, dok Vi dodjete na vlast. Vi tu imate iskustvo

MONDO REPORTAŽE