• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiglo još četvoro "zarobljenih" radnika

Građevinski radnici iz BiH koji rade u Azerbejdžanu konačno su počeli da se vraćaju kući

 Stiglo još četvoro  "zarobljenih" radnika  Izvor: MONDO

Miroslav Vučenović iz preduzeća "Serbaz", koje posreduje pri odlasku građana BiH na rad u Azerbejdžan je naveo da je na beogradskom aerodromu danas dočekao četvoro radnika koji su se vratili, a nekoliko njih bi, kako kaže, trebalo da stigne sutra.

On je za "Fokus" rekao da radnici mogu dobiti povratnu avionsku kartu i pasoš i prije nego što navrše šest mjeseci rada, na koliko su se ugovorom obavezali, te da su većini isplaćene plate ili će biti naknadno uplaćene na njihove račune.

Jovan Popović, radnik u Azerbejdžanu, potvrdio je za "Fokus" da očekuje isplatu zarađenih plata i povratak kući, ali i da još nije dobio lična dokumenta. Popović, čiji ugovor ističe 8. novembra, ispričao je da su čuli neke informacije da je navodno trebalo da krene oko 27 radnika u BiH, ali da još niko nije rekao zvanično.

"Našem domaru, koji je iz Gradiške, ugovor je istekao prije 16 dana, ali još nije ni na jednom spisku za povratak kući, tako da ne znamo kada bismo mi ostali mogli da očekujemo povratak", istakao je Popović.

 Šef Kabineta zamjenika ministra spoljnih poslova BiH Željko Samardžija rekao je da bi bilo mnogo jednostavnije kada bi BiH imala ambasadu u Bakuu, jer ambasador BiH u Turskoj nerezidentno pokriva Azerbejdžan i postoje neke diplomatske procedure koje treba riješiti i koje se rješavaju.

"Naše diplomate posjetiće Baku i upoznati se s problemima radnika. Problem radnika iz BiH vjerovatno traje nekoliko mjeseci, a sad se očekuje da se riješi za tri dana, što je teško ostvariti", kaže Samardžija. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE