• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Rekonstrukcija nije na dnevnom redu

Autor SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da u narednom periodu rekonstrukcija Vlade neće biti na dnevnom redu.

"Ta tema nije sada na dnevnom redu. Ako bude na dnevnom redu, biće onda kao rezultat razgovora koalicionih partnera. Ne mogu da predvidim da li je realno i kada će to biti. Mislim da u narednom periodu to sigurno neće biti na dnevnom redu", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, o tome da li je potrebna rekonstrukcija Vlade odlučuju koalicioni partneri, na osnovu određenih procjena.

"Predsjednik Vlade je na čelu koalicione vlade i ja to uvijek imam na umu, bez obzira na različite procente koliko je koja partija zastupljena u Vladi", navela je Cvijanovićeva za Alternativnu televiziju.

Na pitanje koji je ministar najbolji, ona je odgovorila da su svi ministri dobri i djeluju u okviru Vlade koja je tim, koji se nosio sa teškim izazovima.

"Neki su više eksponirani, neki manje, ali to je zbog oblasti za koje su zaduženi. Svi su se trudili da doprinesu da se održi nivo prava korisnika koji su vezani za njihova ministarstva", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je najvažnije to što članovi Vlade imaju dobru, normalnu, kolegijalnu i prijateljsku komunikaciju.

"Veoma je važno u teškim vremenima da koaliciona vlada, sastavljena od tri političke partije, funkcioniše na taj način i ja sam zbog toga vrlo ponosna", rekla je premijer Srpske.

"Kad se završe sjednice Vlade, mi uvijek imamo jedan dio gdje ostaju samo ministri i razgovaramo o svim važnim pitanjima i procesima i meni je veoma važno da svi razumijemo da smo suočeni sa različitim procesima i izazovima. Ko će kako moći da doprinese tome, to opet zavisi od mnogo elemenata", rekla je ona.

Cvijanovićeva je naglasila da je zadovoljna Vladom, jer je Vlada Srpske tim i razumije probleme sa kojima se nosi.

"Svi treba da razumijemo da smo suočeni sa različitim izazovima, ali da institucije Republike Srpske vrlo predano rade i na prepoznavanju, ali isto tako i na rješavanju svih tih izazova. Mora da postoji veza, i ona postoji, između građana i institucija Republike Srpske i ja sam na to ponosna", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da se približava nova godina i da je među prvim prioritetima obilježavanje Dana Republike Srpske.

"To je veoma važno i mi ćemo Dan Republike obilježiti onako kako treba. Nakon toga ćemo rješavati jedan po jedan problem", kaže Cvijanovićeva.

Ona je poručila da nijedna kategorija stanovništva neće biti izostavljena iz intervencija Vlade, podsjećajući da je i do sada bilo tako.

"Moramo da budemo optimisti i nema razloga, bez obzira na teškoće sa kojima se suočavamo, da budemo pesimisti i da stalno govorimo kako nešto ne valja. Ima mnogo stvari u našoj Republici Srpskoj koje jesu dobre, a ima i mnogo stvari koje treba unaprijediti, ali to ćemo zajedno raditi", zaključila je premijer Srpske Željka Cvijanović.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Bog mi duse ova Zeljka nije los premijer. Zena se trudi koliko moze i posteno radi

MONDO REPORTAŽE