• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo pravde: Plavšićeva će biti puštena u utorak

Bivša predsjednica RS Biljana Plavšić biće puštena na slobodu u utorak 27. oktobra, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu pravde Švedske.

 Ministarstvo pravde: Plavšićeva će biti puštena u utorak Izvor: MONDO

"Kao što je Vlada Švedske u četvrtak saopštila, Plavšićeva će biti oslobođena u utorak (27. oktobra). Ona još nije puštena a za pripreme oko njenog oslobađanja nadležne su zatvorske vlasti. Nemam više detalja o tome, ali ona će biti oslobodjena u utorak", rekao je u telefonskoj izjavi Beti sekretar za štampu u Ministarstvu pravde Švedske Martin Valfridson.

Premijer RS Milorad Dodik izjavio je u četvrtak je Biljana Plavšić od juče slobodna i da Vlada RS pokušava da joj obezbijedi prevoz iz Švedske u Beograd. Pojedini mediji u Republici Srpskoj juče su javili da je Plavšićeva puštena iz zatvora i da je na putu za
Beograd.

Švedska vlada odlučila je u četvrtak da Plavšićeva bude uslovno puštena na slobodu posle posle odslužene dve trećine zatvorske kazne.

Haški tribunal je 15. septembra odobrio prevremeno puštanje na slobodu Biljane Plavšić, kojoj 24. oktobra ističe dvije trećine od ukupno 11 godina zatvora koliko je osuđena za zločin protiv čovječnosti tokom rata u BiH u periodu 1992-95. (Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE