• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čađo: Zadat udarac kriminalcima

Krijumčari narkotika svjesni su opasnosti na području RS i profesionalnosti policije, izjavio Stanislav Čađo.

 Čađo: Zadat udarac kriminalcima Izvor: MONDO

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Stanislav Čađo izjavio je da je MUP Srpske u posljednjih nekoliko godina napravio pozitivne pomake i zadao udarac organizovanim kriminalnim grupama koje se bave krijumčarenjem narkotika.

"Članovi organizovanih kriminalnih grupa koje se bave krijumčarenjem narkotika svjesni su opasnosti na području RS i profesionalnosti policije u aktivnostima na suzbijanju njihovog djelovanja. Učinili smo pozitivne pomake, ali tu ne smijemo da stanemo i budemo samo zadovoljni, jer kada stepen samozadovoljstava poraste, bezbjednost u ovom segmentu opada", naglasio je ministar Čađo.

On je za "Fokus" u izdanju za ponedjeljak rekao da je slično i sa auto-mafijom, gdje su, takođe, u posljednjih nekoliko godina napravljeni pozitivni pomaci, tako da se građani osjećaju bezbjednije.

Prema njegovim riječima, borba protiv terorizma jedan je od četiri prioritetna zadatka MUP-a RS i taj posao se obavlja veoma ozbiljno, a sve prijetnje se tretiraju na odgovarajući način.

Govoreći o opštoj bezbjednosnoj situaciji u RS, Čađo je rekao da MUP RS prati sve parametre kojima se određuje stanje bezbjednosti i opšta ocjena je da je ono u RS dobro.

Što se tiče saradnje policije RS sa drugim agencijama u BiH, ali i okruženju, Čađo je rekao da policija mora da sarađuje sa svim subjektima društva koji su uključeni u sistem bezbjednosti, a tu spadaju druge bezbjednosne agencije i institucije, ali i građani.

Na pitanje koje se aktivnosti sprovode na rješavanju slučajeva ubistava u RS koji godinama ostaju neriješena, Čađo je rekao da ne postoji nijedna struktura koja može da uradi sve.

"Statistički, mi imamo velike uspjehe i nalazimo se u okvirima najboljih evropskih prosjeka. Sigurno je da ima pojedinačnih slučajeva koji predstavljaju problem zbog svojih karakteristika. Oni drže pažnju javnosti, ali moram da naglasim da se na njima, iako to ponekad ne izgleda tako, svakodnevno radi, prikupljaju se informacije i preduzimaju sve potrebne aktivnosti. Ipak, ne može se sve uraditi u željenom roku, u svijetu ima slučajeva ubistava koji su riješeni nakon 40 godina", naglasio je Čađo.

(MONDO/Agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE