• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mektić: Ne treba dizati toliku histeriju

Autor SRNA

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je danas da ne može komentarisati da li postoji istraga vezana za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i da to treba pitati Tužilaštvo BiH.

 Mektić: Ne treba dizati toliku histeriju Izvor: Samir Cacan/MONDO
Izvor: Samir Cacan/MONDO

"To je u nadležnosti Tužilaštva BiH, koje donosi naredbu za provođenje istrage i istu sprovodi", rekao je Mektić novinarima u Sarajevu.

On kaže da ima povjerenje u Tužilaštvo BiH i institucije i da "ne treba dizati toliku histeriju, paniku i paranoju, jer su se i do sad provodile određene istrage".


"Bolje da se sprovedu određene istrage, da se vidi ima li negdje osnovane sumnje da je neko počinio krivično djelo ili nije. Nema smisla da pitate mene imam li saznanja da se vodi istraga protiv ove ili one osobe", rekao je Mektić.

Komentarišući navode o njegovim prepiskama sa Goranom Suvarom, Mektić je rekao da mu je ispod poniženja da to radi.

Na pitanje novinarke RTRS-a da li je uhapsio Bakira Dautbašića zbog Bore Vukovića, Mektić je upitao novinarku kakva su to pitanja i dodao da ona nema elementarna znanja o toj situaciji i o stvarima kako funkcioniše jedna koliko-toliko normalna država.

"Znate li vi da postoji zakonodvna, izvršna i sudska vlast i zna se ko može uhapsiti, a vi mene pitate jesam li uhapsio Bakira Dautbašića", rekao je on.

Na pitanje da li se može reći da je BiH pravna država kada su uhapšeni i upleteni političari, Mektić je istakao da to i jeste pravna država kada su uhapšeni i političari.

"Nema nedodirljivih i onih lica koji se ne mogu uhapsiti. To što govorite zašto sam ja hapsio pojedine ljude to je vaše osnovno elementarno nepoznavanje funkcionisanja pravnog sistema i pravne države", naglasio je Mektić.

Srna je juče objavila da je Tužilaštvo BiH 14. januara izdalo naredbu da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Iz Republike Srpske u više navrata je ukazivano da je rad Suda i Tužilaštva BiH politički motivisan, te da njime upravlja strani državljanin Hasan Pleh.

Više puta iz Republike Srpske je ukazivano na mogućnost da bi svaki politički motivisan upad u institucije Srpske mogao da izazove nesagledive i neželjene posljedice.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE