• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Tražili smo milijardu KM

Autor Anadolija

Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske, izjavila je danas da su predstavnici Republike Srpske i Federacije BiH sa MMF-om u Vašingtonu pregovarali o kreditnom aranžmanu vrijednom oko milijardu KM.

Naglasila je da će konačan iznos biti definisan u konačnoj verziji pisma namjere, koje je već pretrpjelo izmjene u odnosu na prvobitnu verziju.

"Svaki put se razgovara i o bankarskom sektoru. Prošli smo kroz sve prethodne mjere i strukturalne odrednice i sve ono što nas čeka na tom putu, da bismo ubrzali i olakšali posao Misije (MMF-a) kada dođu u BiH za par sedmica na razgovore u oba entiteta, da bismo mogli da podvučemo crtu i da znamo šta je to u potpunosti urađeno", kazala je Cvijanović.

Dodala je da su tražili dodatne rokove, što se prvenstveno odnosi na FBiH, i da su ih dobili.

"Konstatovali smo da su prethone mjere koje su bile zacrtane, realizovane. Znate da je njihov interes bio ranije vezan i za Zakon o radu i za čitav niz drugih zakona", rekla je Cvijanović i dodala da će borba pritiv sive ekonomije biti prioritet bez obzira na MMF.

Odgovarajući na pitanja novinara o tome ko je odgovoran što je Milorad Dodik, predsjednik RS vratio Narodnoj skupštini RS na ponovno razmatranje Zakon o unutrašnjim poslovima, Željka Cvijanović je rekla da predsjednik ima diskreciono pravo da ne potpiše zakon i da ga vrati u skupštinsku proceduru.

"Ne znam zašto bi neko bio odgovoran. Moguće je pri definisanju zakonskih rješenja da napravite određene propuste. Ne vidim da je to toliki problem da bi o tome pričali toliko dana", rekla je Cvijanović.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marija

Sve ce to NAROD da plati,bijedni radnik koji radi na crno po 12 sati samo da bi prezivio

Qwerty

Pa ovi nisu normalni!

Banja Luka

@Qwerty Ko ce to jbt da plati...ode sve u *****

MONDO REPORTAŽE