• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Srbija i Srpska - nikad bolje

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da Srpska i Srbija nikada do sada nisu imale bolje odnose i poručio da bi bez razumijevanja i podrške Srbije pozicija Republike Srpske bila mnogo teža.

"U posljednje vrijeme, analizirajući cjelokupnu situaciju, zahvalni smo zbog spremnosti Srbije da i na finansijskom nivou podrži aktivnosti Republike Srpske", rekao je Dodik novinarima u Beogradu gdje u Patrijaršiji prisustvuje obilježavanju slave NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja - Lazareve subote.

On je konstatovao da Srbija ima mnogo svojih problema, ali da "ta spremnost da pomogne govori da se rukovodstvo Srbije na pravi način odnosi prema Srpskoj".

"Mi smo danas sigurni u ono što Srbija u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom ima kao obavezu podrške i saradnje sa Republikom Srpskom", poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske je ukazao da je Beograd učinio sve da shvati i razumije Republiku Srpsku i da su kao produkt toga započeti mnogi projekti koji ulaze u završnicu.

"U posljednjih nekoliko godina to je poprimilo onu dugoočekivanu dimenziju podrške i razumijevanja. Naša saradnja je bila sveobuhvatna i motivisana zajedničkom potrebom da napravimo pomak za dobrobit naroda sa jedne i druge strane Drine", rekao je Dodik.

On očekujemo da bude realizovan dugo očekivani projekat izgradnje mosta kod Bratunca i u tom pogledu se nastavljaju započete aktivnosti.

Dodik je naglasio da su u toku dogovori da se na prostoru opština Bogatić i Sremska Mitrovica odredi dodirna tačka kako bi se mogao izgraditi auto-put koji bi išao od Banjaluke do Beograda.

"Ove godine Republika Srpska će u junu biti bogatija za 60 kilometara auto-puta od Banjaluke do Doboja i to su stvari koje su dugoročno važne za izgradnju mreže auto-puteva ka Srbiji", zaključio je predsjednik Dodik.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE