• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pronađeni posmrtni ostaci u jami Radača

Autor SRNA

U jami Radača kod Mostara pronađeni su posmrtni ostaci, kao i ostaci betona, što ide u prilog istražnim saznanjima da su tijela nakon bacanja u jamu zatrpavana radi skrivanja, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Iskopavanja u ovoj prirodnoj jami, u kojoj se prema prikupljenim dokazima i informacijama nalazi veći broj posmrtnih ostataka uglavnom žrtava srpske nacionalnosti iz prethodnog rata, biće nastavljena.

Tokom jučerašnje ekshumacije prvo je pronađen manji broj kostiju, a naknadnim iskopavanjem pronađen je veći broj posmrtnih ostataka ljudskog porijekla.

Iz Tužilaštva Bih ističu da su kosti i posmrtni ostaci pronađeni na dubini od oko 54 metra, te da će nakon vađenja iz jame biti izvršeno vještačenje i utvrđivanje identiteta žrtava putem DNK analize.

"Na ovoj dubini pronađeni su i ostaci betona, što ide u prilog istražnim saznanjima da su posmrtni ostaci nakon bacanja u jamu zatrpavani radi skrivanja", navodi se u saopštenju.

Najavljeno je da će se istražilac Tužilaštva BiH uskoro, zajedno sa nadležnim predstavnicima Instituta za nestala lica BiH i Međunarodne komisije za traženje nestalih u BiH, uputiti na lokaciju gdje se vrši iskopavanje kako bi koordinisao dalje aktivnosti.

Ekshumacija na lokalitetu Radače traje već duži vremenski period i odvija se otežano jer je riječ o izuzetno nepristupačnom lokalitetu velike dubine, gdje su nađeni ostaci betona, kao i minsko-eksplozivna sredstva.

U procesu ekshumacije učestvuju alpinistički timovi iz policijskih agencija u BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE