• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Skandalozan govor Davutoglua u Banjaluci"

Autori mondo.ba Autori mondo.rs Autori Agencije

Turski premijer u ostavci Ahmet Davutoglu veličao je danas u Banjaluci neousuđenog ratnog zločinca Aliju Izetbegovića i tako potvrdio da je generator sukoba na Balkanu, izjavio je stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.

Galijašević je istakao da je Davutoglu svojim neprikladnim govorom na otvaranja Ferhat-pašine džamije u Banjaluci potvrdio da je generator svih sukoba na Balkanu.

Turčin na srpskoj zemlji: Turska će biti zauvek ovde

Davutoglu je na današnjem otvaranju Ferhadije u Banjaluci veličao delo Alije Izetbegovića - ogledano u jedinstvenoj BiH koju kao tekovinu treba očuvati, navodio da je ova džamija, kao i drugi objekti, zajednička kulturna baština, a u obraćanju okupljenima poručio da je uz njih svih 78 miliona Turaka, da su Turci "bili ovde, da su sada ovde i da će biti zauvek".

On je dodao da nije uopšte dobro što je dolazio u Banjaluku, prenela je RTRS.

Galijašević smatra da je Davutoglu, naime, održao jedan potpuno neprikladan govor veličao neosuđenog ratnog zločinca Aliju Izetbegovića, u kome se pozivao na 80 miliona Turaka, u kome smo mogli čuti kako je on obnovio sve džamije, kako je uradio sve dobro, kako je sve Bošnjake on spasio, kako se zalagao...

Reagujući na govor odlazećeg turskog premijera, Galijašević je ocenio dobrim to što je takva osoba uklonjena sa čela Vlade Turske, ali da nije dobro što je dolazio u Banjaluku sa svojim, jedinim nedostojnim govorom prilikom otvaranja Ferhadije. 

"To je govor koji se nije uklopio u druge govore, niti je podržan na bilo koji način", rekao je Galijašević procenivši da se čak 95 odsto njih nije složilo sa takvim pristupom.

On je podsetio da je Davutoglu utemeljivač neoosmanizma, što se može videti kroz njegovu knjigu "Strateška dubina: međunarodni položaj Turske", te da je sve vreme pokušavao da vrati Tursku u neoosmanski poredak.

Galijašević je istakao da je Davutoglu održao govor u kojem je svojim radikalizmom nastojao da isprovocira političke strukture Republike Srpske, nadajući se da će taj govor ođeknuti do Turske, gde je i smenjen, te ocenio da je turski premijer u ostavci na otvaranju Ferhat-pašine džamije u Banjaluci rešavao probleme svog statusa u Turskoj.

"Njegovo kašnjenje, ponašanje, njegov dolazak, pokazalo se, bio je vrlo štetan i po bezbednost i po odnose Srba i Bošnjaka", rekao je Galijašević.

Još iz INFO

Komentari 12

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

sakib

Bosna je srpska isto kao sto je moskva ruska

aleksa

Kakve li drskosti,doci u sred bl i pricati o amanetu alijinom,i o bivstvovanjima turaka,kao da je to nesto za pohvalu..kud mu dodik ne ustade da ga naprasi,i sto ke najgore ode bakir i ivanic poslije toga na rucak sa njim? On je svojim govorom samo nanio stetu muslimanima u banjaluci,on ode a oni ostaju

Gz

Ja juce nista nisam cuo sto i prije nisam znao. Govor onog tureta nikog nije iznenadio cr ja tako mislim

Goran

Razočarali su me svi prisutni "srbi" na bini , da ni jednim gestom nisu pokazali negodovanje na govor čovjeka u ostavci . Pa niko od njih nije ni osjetio strahote rata.

Pedja

НЕДАЈ СЕ МИЛОРАДЕ

MONDO REPORTAŽE