• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Nije prihvaćeno isticanje zastave RS

Autor SRNA

Predsjednik Srpske izjavio da nije govorio na svečanosti otvaranja obnovljene Ferhat-pašine džamije u Banjaluci jer nije uvažen njegov zahtjev da se tamo istakne zastava Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da neoosmanske poruke turskog premijera u ostavci Ahmeta Davutoglua u Banjaluci ukazuju na to da Republika Srpska kao država mora da ojača svoj kapacitet, jer bez nje srpskom narodu na ovom prostoru nema slobode.

Dodik je rekao da Davutoglu na svečanosti otvaranja Ferhadije u Banjaluci nije oklijevao da pošalje neoosmanske poruke, koje nesumnjivo idu u pravcu da Srbima ukažu da Turska ne odustaje od miješanja u unutrašnje stvari BiH, smatrajući da je to njihovo prirodno pravo.

"Ta njihova promocija čitavog ovog prostora kao njihovog govori da mi ovdje moramo da jačamo institucije Republike Srpske, da Srpska kao država mora da ojača svoj kapacitet i da smo svjesni da naše slobode na ovom prostoru nema bez Republike Srpske kao države", istakao je Dodik.

On je danas u Kozarskoj Dubici, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, rekao da poruke Turske upućuju na to da oni ovdje uvažavaju samo bošnjački narod.

Dodik je rekao da je kao predsjednik Srpske prisustvovao jučerašnjoj svečanosti otvaranja obnovljene Ferhat-pašine džamije u Banjaluci, te da nije govorio na tom skupu jer nije uvažen njegov zahtjev da se tamo istakne zastava Republike Srpske, imajući u vidu činjenicu da se događaj održava na teritoriji Srpske.

"Srpska želi jaku i moćnu Srbiju"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska želi jaku i moćnu Srbiju i naglasio da je saradnja Srpske sa Srbijom u mandatu predsjednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića dostigla najviši nivo.

"Zahvaljujući njima, omogućeno je zajedničko obilježavanje najznačajnijih datuma iz istorije srpskoga naroda", rekao je Dodik u Kozarskoj Dubici na zajedničkoj konfereciji za novinare sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Dodik je rekao da se prilikom obilježavanja stradanja u Jasenovcu Srba i drugih naroda moraju svi okupiti i sjetiti tih tužnih događaja.

On je izrazio zadovoljstvo što je danas na komemoraciji u Donjoj Gradini mogao da vidi i predstavnike opozicionih političkih partija, ističući da im je kao predsjednik zahvalan.

"To govori o tome da imamo mnogo mjesta u kojima se objedinjavamo, želim da budemo objedinjeni u sjećanjima na tragične dane iz naše istorije, ali isto tako na važne dane naših pobjeda", istakao je predsjednik Srpske.

Dodik danas nije želio da odgovara na pitanja novinara o protestima opozicije i mitingu vladajuće kolicije koji su zakazani u Banjaluci za 14. maj.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE