• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majkićevoj 150 prijetnji smrću

Zamjenici predsjedavajućeg Doma naroda Dušanki Majkić tokom gostovanja u emisiji FTV-a u srijedu uveče telefonom upućeno 150 prijetnji smrću.

 Majkićevoj 150 prijetnji smrću Izvor: MONDO

"Čovjek iz mog obezbjeđenja mi je rekao da je bilo oko 200 poziva gledalaca za mene, od čega 150 prijetnje smrću. Nisam ni znala tokom emisije za to. FTV je, s obzirom na broj prijetnji, pozvala Specijalnu jedinicu policije FBiH pod čijom smo pratnjom bili od Sarajeva do entitetske granice, gdje me preuzela policija RS", rekla je Majkićeva naglasivši da je "FTV dobro reagovala nakon primljenih prijetnji".

"Zvao me i urednik emisije Vlado Marić da pita kako sam", dodala je Majkićeva, koja je i član Izvršnog odbora SNSD-a. Tvrdi da je uz nju samo obezbjeđenje Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa), na koje inače ima pravo kao zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda bh. parlamenta. Kaže da je nakon emisije sve vrijeme bila pod pratnjom.

Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, rekao je da policija vrši provjere i poduzima mjere na rasvjetljavanju ovog događaja. Emisija "Odgovorite ljudima", tokom koje je Majkićeva dobila prijetnje, bila je posvećena 25. novembru, Danu državnosti BiH.

"Stičem utisak da kao predstavnik srpskog naroda, koji brine o interesima tog naroda, nemam pravo o praznicima da kažem da se o onome šta ćemo slaviti moramo dogovoriti", kazala je Majkićeva. Dodala je da Bošnjaci svojim ponašanjem pokazuju da jedini moraju reći šta slaviti. Rekla je da je ovo upozorenje da se u ustavnim promjenama glas srpskog naroda ne bi mogao čuti.

"Dobila sam tolike prijetnje, a u pitanju je bila bezazlena tema. Šta bi tek bilo da je bila krupnija tema", dodala je Majkićeva.

Duška Jurišić, glavna i odgovorna urednica informativnog programa FTV-a, uputila je na obezbjeđenje BHRT-a. Tvrdi da je FTV slučajno saznala da je obezbjeđenje BHRT-a zatražilo pojačanu pratnju za Majkićevu, te da FTV nisu ni obavijestili. Kada je riječ o prirodi poziva upućenih Majkićevoj tokom emisije, takođe  je uputila na BHRT.

"Neumjesno je o ovome pričati i nekome praviti besplatan marketing, pogotovo političarima koji gostuju na FTV-u, čijim novinarima gotovo svakodnevno stižu prijetnje. To je neuporedivo sa prijetnjama koje dobijaju naši novinari", kazala je Jurišićeva.
(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE