• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik i Drašković: Vratiti sjaj Tjentištu!

Autor SRNA

Predsjednik RS Milorad Dodik i predsjednik Koncerna "Svislajon Takovo" Rodoljub Drašković dogovorili su danas u Trebinju da se javno-privatnim partnerstvom rehabilituje Tjentište i nacionalni park Sutjeska

 Dodik i Drašković: Vratićemo sjaj Tjentištu! Izvor: Siniša Stanić/MONDO

Predsjednik RS Milorad Dodik i predsjednik Koncerna "Svislajon Takovo" Rodoljub Drašković dogovorili su danas u Trebinju da se javno-privatnim partnerstvom rehabilituje Tjentište, koje se nalazi u sastavu nacionalnog parka Sutjeska, kako bi parirao najeminentnijim nacionalnim parkovima u svijetu.

Nakon razgovora sa Draškovićem, Dodik je rekao novinarima da je cilj oživljavanje Tjentišta, da mu se, uz nove sadržaje, vrati nekadašnji sjaj, ali i da bude samoodrživo u smislu radnih mjesta i sadržaja koji će tamo biti.

"Veoma je važno da Tjentište osmislimo, da mu damo novu snagu", ocijenio je Dodik i naglasio da je putna komunikacija od Beograda, preko Višegrada, Tjentišta, Trebinja i dalje prema moru jedan od najvažnijih pravaca iz Srbije i da je veoma važno na tom putu imati jedno uređeno mjesto kao što bi bilo Tjentište.

Predsjednik Srpske je rekao da podržava Draškovićeve ambicije na održavanju privrednog i industrijskog života u Hercegovini i njegovu želju da ulaže ne samo u Trebinje i Nevesinje, već i u Ljubinju.

"Drašković ne samo da investira u svoje kompanije, već i održava zaposlenost na ovom području i to govori da je riječ o čovjeku koga treba podržati", istakao je Dodik.

Drašković je rekao da su njegove ambicije velike i da će se maksimalno založiti za razvoj turizma i ugostiteljstva, ali da to ne znači da će se odreći industrije.

Za Tjentište kaže da nigdje u svijetu nema takve prirode, a da je prašuma Perućica duša i pluća Evrope, te da takvo mjesto mora da oživi.



"Republika Srpska se brani ekonomskim i privrednim razvojem. Odlučan sam da učinim sve na razvoju privrednog i ekonomskog propsperiteta ne samo Hercegovine, već i Republike Srpske, ali i cijele BiH", poručio je Drašković i najavio da neće izostati investicije ni u Srbiji i Makedoniji.

On je podsjetio da projekat "Grad sunca" koji gradi u blizini Trebinja teče predviđenom dinamikom i da će njegovim završetkom biti zaposleno oko 1.500 ljudi.

"Moja želja, kao Hercegovca, je da ljudi sa ovih prostora ne odlaze, već da se ovdje vraća mladost, intelektualci, da ovdje nalaze smisao, perspektivu i budućnost svog života", istakao je Drašković.

On je najavio da će u naredne tri godine graditi nove fabrike za organsku hranu u Hercegovini, naglašavajući da je Popovo Polje rezervat prirodnih bogatstava za razvoj organske hrane.

Sastanku Dodika i Draškovića prisustvovali su i vladika Grigorije, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Luka Petrović i generalni direktor "Elektroprivrede Repubike Srpske" Željko Kovačević.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Trenutno sad Tjentiste je veca prasuma od Perucice.

Dragan

Mile razvijaj RS, turizam proje svega

MONDO REPORTAŽE