• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trostruko ubistvo u Sarajevu

Mehmed Muhović (50) iz Sarajeva ubio je u četvrtak Vidosava Dikovića (51), Slobodana Vitezovića (59) i Zoricu Mandić (47).

 Trostruko ubistvo u Sarajevu Izvor: MONDO

Vidosav Diković (51), Slobodan Vitezović (59) iz Užica i Zorica Mandić (47) iz Sevojna iz Srbije ubijeni su u četvrtak iz vatrenog oružja u sarajevskom naselju Stup u opštini Ilidža, a za ubistvo je osumnjičen Mehmed Muhović (50) iz Sarajeva, potvrđeno je Srni u MUP-u Kantona Sarajevo.

Muhović je odmah nakon ubistva uhapšen i nakon kriminalističke obrade, uz službeni izvještaj, biće predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni su tražili od Muhovića reket, a prema navodima komšija, sa njim su se poznavali od ranije i ubijeni su kada su došli u Muhovićevu kuću u ulici Dobrinjska broj 64.

Komšije tvrde da je Muhović s pištoljem u ruci izašao vani i rekao "ja sam ih sve ubio", nakon čega ga je policija uhapsila. Prilikom hapšenja nije se opirao, javili su federalni mediji.

Muhović, tvrde komšije, nikada ranije nije pravio probleme i dodaju da on i njegova supruga imaju firmu ili boks na pijaci Stup, gdje oboje rade.

"Počeli su ga tući, a kada je žena istrčala vrišteći na ulicu, ubice su ga pustile bojeći se da neko od komšija ne uđe u kuću, što je on, najvjerovatnije, iskoristio da uzme pištolj i ubije ih", ispričao je jedan od komšija.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE