• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ahmetović poslušnik"

Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović izjavio da neće glasati za imenovanje kadrova SNSD-a i HDZ-a na funkcije direktora UIO i RAK.

 "Ahmetović poslušnik" Izvor: MONDO

"Ponavljam nikakve trgovine između moje i pozicije direktora Uprave za indirektno oporzivanje i Regulatorne agencije za komunikacije nije bilo. Neću potpisati saglasnost da Zoran Tegeltija bude imenovan na mjesto direktora UIO, niti ću potpisati da mjesto direktora RAK-a pripadne Hrvatima. Kao potpredsjedavajući Savjeta ministara BiH neću učestvovati u tome da Bošnjaci uzgube ove dvije pozicije zbog debalansa u ukupnim imenovanjima iz proteklog perioda" , rekao je Ahmetović za "Dnevni avaz".

Prema njegovim riječima, predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić rekao je visokom predstavniku za BiH Valentinu Incku i šefu Delegacije Evropske komisije u BiH Dimitrisu Kurkulasu da SDA nije obećala da će predati pozicije direktora RAK-a i UIO.

Ahmetović navodi da se na dan kad je imenovan za ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH čuo sa predsjednikom Vlade Republike Srpske i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom koji mu je čestitao izbor i potvrdio da zastoj u imenovanjima neme veze sa njim lično.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Drago Kalabić tvrdi da je Ahmetović "lažov" i da "ovima iz SDA ne bi bilo prvi put da ispadnu lažovi i prevaranti".

"Kako će mu Dodik čestitati kada on nije bio ni imenovan kada su njih dvojica razgovarali. Ahmetović je ministar bezbjednosti, pa neka uzme stenogram i njime dokaže da nije bilo trgovine", rekao je Kalabić, ističući da je Ahmetović tokom razgovora Dodika oslovljavao sa "predsjedniče".

Kalabić je najavio da ova priča ima nastavak, koji će uslijediti vrlo brzo.

Vasić: Ahmetović poslušnik!

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić ocijenio je da izjava ministra bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović da neće glasati za imenovanje kadrova SNSD-a i HDZ-a BiH na funkcije direktora UIO-a BiH i RAK-a predstavlja klasičnu bošnjačku poziciju da sve što su jednom "zaposjeli" ostaje u trajnom posjedu njihovih stranaka.

"Logično je da neće glasati jer mora da sluša svoju stranku (SDA), odnosno Sulejmana Tihića koji neprestano priča da Srbi drže sve i da Bošnjaci više ne mogu ništa dati, umjesto da se normalno prihvati logika da nakon Bošnjaka dolazi Srbin ili Hrvat, kao što je mjesto predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH", izjavio je Vasić Srni.

Vasić je dodao da pojedinicima iz bošnjačkih partija u zajedničkim organima nije stalo da se naizmenično mijenjaju funkcije po nacionalnoj pripadnosti, kao što je Uprava za indirektno oporezivanje ili Regulatorna agencija za komunikacije.

"To je isključivo shvaćeno kao zauzimanje važnijih pozicija, odnosno zauzimanje rovova u tom sveopštem ratu protiv Srba i Hrvata", rekao je Vasić.
(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE