• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik i Plavšićeva obećali pomoć invalidima

Grupa invalida u kabinetu kod premijera Srpske. U telefonskom razgovoru muku podijelili i sa Biljanom Plavšić.

 Dodik i Plavšićeva obećali pomoć invalidima Izvor: MONDO

Premijer Srpske Milorad Dodik naglasio je da će Vlada RS shodno mogućnostima, nastaviti da se brine o statusu ratnih vojnih invalida u RS.

"Vlada cijeni da su problemi najtežih ratnih vojnih invalida najveći problemi, zbog čega im društvena zajednica u RS mora dati najveću pažnju", istakao je Dodik nakon razgovora sa grupom najtežih ratnih vojnih invalida koji su se dugo liječili u banjama Srbije.

Na prijemu organizovanom u Administrativnom centru Vlade RS, povodom 3. decembra, Svjetskog dana invalida, premijer Dodik je naglasio da nikakve restrikcije prava najtežih ratnih invalida u RS neće biti, već naprotiv ona u buduće mogu da budu samo povećavana shodno mogućnostima Vlade RS.

Predsjednik Vlade RS rekao je da je Srpska danas politički, ekonomski i socijalno stabilna, što, kako je naglasio, dovoljno govori da je Srpska bolji dio BiH uprkos nastojanjima nekih u BiH da to demantuju.

Premijer Dodik zadovoljan činjenicom da se sa najtežim ratnim invalidima RS sastao u novoj zgradi Vlade RS, koja je, kako je rekao, napravljena zbog RS, a ne zbog pojedinaca.

Ova zgrada, rekao je premijer, treba da služi kao dokaz postojanja RS i simbol jednog vremena u kome se RS stvarala, kao i spomenik svim stradanjima kojeg su ljudi u Srpskoj imali.

Dodik je istakao da nema tog novca kojim se može nadoknaditi ono što su ratni vojni invalidi dali RS i izrazio uvjerenje da je odnos Vlade RS prema ovoj kategoriji maksimalan.

Napomenuvši da trenutna izdvajanja za prvu kategoriju invalida iznose po 1.800 KM i da sa tim novcem, kao i kroz određene druge stimulacije mogu da riješe mnoga osnovna pitanja, Dodik je rekao da je izdvajanje za invalide prve kategorije 2005. godine iznosilo 1.300 KM, dok je aktuelna Vlada RS taj iznos do sada uspjela da poveća za 500 KM.

Tokom razgovora sa premijerom Srpske, grupi najtežih ratnih vojnih invalida u RS telefonom se obratila bivši predsjednik RS Biljana Plavšić.

Plavšićeva je konstatovala da su ratni vojni invalidi dali najveću žrtvu za RS.

"To što se meni desilo i što sam ja bila u zatvoru je tako neznatno u odnosu na ono što ste vi dali za RS", istakla je Plavšićeva i poručila da će se RS održati zahvaljujući aktuelnoj vlasti u Srpskoj.

Razgovoru i prijemu najtežih ratnih vojnih invalida u zgradi Vlade RS prisustvovali su ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Rade Ristović, predsjednik Odbora tatnih vojnih invalida Boračke organizacije RS Goran Babić, predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz i članovi porodica invalida.

Invalidi u FBiH mirnim protestom iskazali nezadovoljstvo socijanim statusom.


(Srna / MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE